Primarul Drăgulin răspunde interpelărilor consilierilor PSD și ale cetățenilor. Minunați-vă de soluții…VIDEO

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Drăgulin răspunde interpelărilor consilierilor PSD și ale cetățenilor. Minunați-vă de soluții…VIDEO

Astăzi 29 iunie 2017 în Consiliul local Călărași, consilierii PSD Dulce Marius și Balica Georgeta au întrebat pe primar despre probleme ale municipiului.

Dulce Marius cere să se rezolve cererea cetățenilor de pe str Dobrogeanu Gherea măcar prin pietruire…Consilierul Dinu Florian cere aceeași rezolvare pentru strada Mihai Sadoveanu

Balica Georgeta acuză conducerea Primăriei de dezinteres în neaplicarea la timp a procedurilor  de dezinsecție. Tratamentele împotriva muștelor trebuiau aplicate în perioada 15 martie-15 aprilie iar împotriva țânțarilor între 15 aprilie-15 mai și nu la începutul lunii iulie (min 05.00). Consiliera arată că populația suferă din această cauză iar primarul îi răspunde că el a respectat la timp? procedurile legale. Primarului îi pare rău că se justifică consilierei prin presă, prin filmări… Arată că Primăria are grijă de cetățeni și o acuză pe consilieră de acte teatrale. Că ea, consiliera nu ar fi citit legea licitațiilor publice….Primarul acuză consiliera și pe PSD că această intervenție privind neaplicarea la timp a dezinsecției este o propagandă rușinoasă. Consilierul PSD Marius Dulce și Balca Georgeta îi dau primarului replici pe care nu le poate suporta. Intervin și consilierii Ariciu, Buzea care arată că procedura trebuie aplicată când temperatura apei atinge 14 grade Celsius. În sală se discută cum de alte Primării au putut aplica la timp dezinsecția.

Marius Dulce:”Suntem aici pt cetățeni. Pe ei nu-i interesează dacă licitația s-a întârziat…și a fost contestată (de către firma din Galați pt prețul mic, n.red.)”Primarului i se pare extraordinar că PSD este preocupat de cetățean.

În continuare primarul a fost interpelat vizavi de mirosurile pestilențiale provenind de la fermele de păsări și porci cu care orașul este invadat. Aflăm că primarul nu are atribuții deși acestea i se citesc din legea 215/2001 republicată. Se spune că legea nu este valabilă… că de vină este Garda de mediu care nu ar avea chef de muncă de constatat și sancționat pe responsabili.

În continuare se arată nepăsarea și neeficiența acțiunilor Poliției întreprinse față de nunțile de rromi care ocupă domeniul public cu mese și corturi, căile de comunicații și care tulbură liniștea cartierelor în mod repetat. Se arată că soluția stabilită între rromi și Primărie/ Jandarmerie este contrară legii 60 și 61, care nu permit ocuparea în parte a trotuarelor și șoselelor ori tulburarea liniștii publice. Primarul arată la min 14 că nu este el de vină ci prefectul care trebuie să oblige Instituțiile subordonate să își facă treaba. În replică i se citesc primarului obligațiile sale legale, care îl contraziC. Șeful Poliției locale spune că el își face treaba, dar i se arată că după ce aplică amenzile simbolice de 500 ron, faptele continuă și liniștea e tulburată iar domeniul public nu este părăsit. Un jurnalist din sală arată că Poliția locală și Jandarmeria trebuiesc sesizate telefonic um a făcut el…altfel nefiind șanse.

Se continuă cu solicitarea de a se comunica unde s-au amplasat cele 14 WC – uri ecologice solicitare de acum 2 luni a primarului Dragu, pentru că ele stau tot în curte la Spații verzi și nu la dispoziția cetățenilor. Primarul spune jurnalistului care a solicitat că va amplasa un WC ecologic în fața casei acestuia. Jurnalistul îi spune că și-l poate amplasa în fața vilei de la Satnoieni..

În continuare jurnalistul cere măsuri vizavi de traficul auto greu din cauza blocării cu lucrări a str Varianta prin redirecționarea autocamioanelor grele prin localitate. Interdicțiile auto prin semnele de circulație sunt doar decorative se respectă rar. Se arată străzile distruse bdul Republicii, Eroilor, Sloboziei, alte șosele surpate sub greutatea camioanelor. Se indică cum traficul auto haotic se desfășoară laolaltă cu căruțe și foarte multe auto de școală de șoferi și se cer interdicții orare pentru acestea pe străzile aglomerate – după modelul anilor anteriori. Se arată că firma Strabag, marele concern austriac a lucrat ieri la Călărași cu 3 muncitori și 1 roabă / se montau borduri, situație în care promisiunea primarului de finalizare a lucrărilor în luna august anul curent este doar o vrăjeală – lucrările nefiind terminate nici pe 20% din șosea.

Jurnalistul cere răspunsuri vizavi de propunerile sale de realizare a 2 șosele. Prima ar putea pleca de la statuie Coposu paralel cu calea ferată la distanța de protecție de 16 m, pe lângă gardul Fabricii de Confecții și Stadion cu ieșire la str Locomotivei către 10 Nivele. A 2-a este bdul 1 Mai care se poate continua pe lângă parcul central de la Casa Armatei până la Navrom prin sistematizarea șoselelor șerpuitoare existente. Se indică către arhitectul șef prezent în sală care are expertiza de a reda orașului istoria, fostul bulevard 1 Mai. Se mai arată și avantajele celor 2 străzi de a prelua traficul supraaglomerat de pe bdul Republicii și zona centrală – mai ales când aceasta este blocată de spectacole.

La sfârșit Ene George arată că și-a rupt mașina într-o canalizare de pe care capacul improvizat dintr-o bucată de tablă a fost dislocat. Arată că a primit în loc de despăgubiri de la Ecoaqua indicații scrise să conducă preventiv cu max 10 km pe oră și nu sâmbăta…că el ar fi fost un caz singular în minunatul nostru municipiu. Se prezintă poze și documente. Primarul este uluit. Face comentarii tehnice și spune că va găsi o rezolvare…