Primarul Drăgulin pune gând rău spărgătorilor de semințe. El le scurtează programul de lucru în ture al polițiștilor locali. Iată de ce…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Drăgulin pune gând rău spărgătorilor de semințe. El le scurtează programul de lucru în ture al polițiștilor locali. Iată de ce…

Munca grea a polițiștilor locali și deficitul foarte mare de polițiști locali raportat la întinderea mare a municipiului Călărași, la nenumăratele probleme l-a obligat pe primarul Drăgulin să scurteze tura polițiștilor locali din mun. Călărași. Dacă până în prezent aceștia lucrau în ture de 12 ore, de acum vor lucra în ture de 8 ore. Se speră probail ca polițiștii să vină mai odihniți la serviciu. Primăria declară că programul la 8 ore este unul mai flexibil care permite, din punct de vedere matematic, mutarea unor patrule rapid și eficient pe paliere orare determinate de situațiile care apar.

Strategia planificării misiunilor polițienești se orientează către patrulări în parcurile minunatului municipiu și mai puțin în intersecțiile atât de aglomerate la ore de vârf, lipsite de semafoare, unde nu vezi polițiștii locali să îndrume circulația, așa cum legea îi obligă. Aflăm de la Primărie că se pot programa patrule de la ora 15.00 la ora 23.00, perioadă în care de la începutul lunii iunie până la sfârșit de septembrie afluxul de cetățeni este mai mare pe stradă, în parcuri, locuri de agrement etc.

Pe rețelele de socializare cetățenii sunt uluiți de această decizie a primarului:

Ionut Mihai După ce ca au salarii uriașe le mai scurtati si programul de munca, nu mai bine ii țineti acasă si ii platiti??? Si asa nu fac nimic, vine acum vara si se vor umple parcurile de ciocanitori care sparg semințe , consuma apa , energizante , iat toate ambalajele sunt pe jos, iar plc nu face nimic.

Rosca Gheorghita Într-o noapte pe la orele 23:30-00:00, la magazinul non-stop de lângă librăria Maestro, erau 4 polițiști locali, la cafea, în loc să patruleze!

Alex Lazar Tot 8 ore patrulau si inainte, ca 4 le dormeau

George Pana Deseori îi mai gasesti in “ patrula “ si langa biserica din mircea voda . aleea biserici. cum stau la cafea si îsi papa pachetelu ,adica nesiguranta si neincredere totala

Din comunicatul Primăriei Călărași nu reiese unde anume vor fi organizate serviciile polițiștilor locali, modul în care vor fi controlați și implicați în rezolvarea unor activități specifice polițienești. Un simplu sondaj poate demonstra că majoritatea cetățenilor așteaptă ca în lipsa semaforizării să fie folosiți polițiștii pentru a îndruma circulația. Alții se așteaptă să vadă acele patrule pedestre. Totul se raportează la eficiența activității la operativitate și luarea unor măsuri legale, spun cetățenii. Degeaba ai o patrulă de poliție pe o stradă ca Grivița dacă nu iau vreo măsură privind nerespectarea interdicției de circulație a autocamioanelor grele sau auto de școală care blochează efectiv circulația – spun unii conducători auto.