Primarul Drăgulin prezintă alte planșe: ”Voi face în al 3-lea mandat Cinema Victoria”. Un ziarist: ”Doamne ajută! Pe alții…”VIDEO

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Drăgulin prezintă alte planșe: ”Voi face în al 3-lea mandat Cinema Victoria”. Un ziarist: ”Doamne ajută! Pe alții…”VIDEO

Motto…consilier dr. Carmen Filimon
Din 2012 dl. primar ne prezintă în fiecare an alte planșe cu ce vrea să facă. Niciodată nu ne spune când se apucă de lucrări. Și mai ales când le termină. Ne-am plictisit…

La ședința de Consiliu local din 31. oct. 2018, consilierii călărășeni au văzut alte planșe ale proiectanților care iau bani frumoși de la Primăria Călărași. Primarul a declarat din 2012 și până astăzi că ca reabilita Piața Centrală Agroalimentară și Cinema Victoria dar nu poate. În primul rând, pentru Piața Centrală nu are finanțare. Aceasta se poate obține doar conf. O.G. 11/2018. Degeaba a prezentat filme și planșe consilierilor perzenți dacă bani nu are pentru această lucrare. Deocamdată s-au găsit bani doar pentru demolare, bani de care a beneficiat firma Adia Trade SRL Călărași a celebrului Ionescu Auraș. Firma este celebră în ridicarea garajelor și la multe alte lucrări.

 

Adia Trade SRL a beneficiat sub administrația condusă de Daniel Drăgulin de contracte pentru tăiat, toaletat pomi și scos cioate de 994562 ron cu TVA. Pentru lucrările de reparații stradale, realizare de alei, canalizări, etc. firma este plătită de Primăria anual cu bani frumoși, astfel: în 2012 cu 277292 ron, în 2013 cu 71157 ron, în 2014 cu 99988 ron, în 2015 cu 129387 ron, în 2016 nu se știe, în 2017 cu 190281 ron, în 2018 cu 539022 ron. Lucrări de reparații parcări, realizare de alei, montare de geigere, consolidare dig, etc. Pentru demolarea Pieței Centrale s-au alocat acestei societăți doar 299269 ron. Este clar că domnul primar se pregătește de alegeri, pentru că munca sa dovedește prea multă preocupare.

Planșele ocupă tot timpul de la Primărie. Iată Piața Centrală și Cinema Victoria. În planșe…Pe când și în realitate? 

La etajul Pieței Centrale se vrea a se realiza o…ceainărie. În locul unde ar trebui depozitat pepenii, varza și marfa se va realiza o fântână arteziană și un loc de joacă pentru copii. Și la Cinema Victoria se vrea a se realiza o cafenea. Locație perfectă pentru…Fanfara militară?

Nicolae Țiripan: Nu știu cum putea sa arate așa în 1905 Teatrul Comunal ( cunoscut ca Cinema Victoria ). Mai ales că acea clădire a fost gata in 1906.

Nici Cinema Victoria nu poate fi un obiectiv realizabil în realitate. Terenul și clădirea pe care este amplasat Cinema Victoria aparțin România Film. Este dubios cum ar putea fi proprietar al acelui teren, Primăria Călărași. Și mai ales nelegal ca să poți realiza construcții, reabilitări ale unor clădiri ce nu îți aparțin. Domnul primar și echipa sa nu au spus asta consilierilor locali. Probabil este vreo taină ca să îi descurajeze pe alți candidați la funcția de primar în viitoarele alegeri. Le-a spus consilierilor doar că…Voi realiza acest cinematograf în al 3-lea mandatPăi, asta o spune de 2 mandate, mereu face promisiuni și vrăjeli în care nici copii nu mai cred – spune consilierul local PSD Chiriță Alexandru amintind de starea jalnică și a cinematografului Orizont pentru care nu se face nimic. Domnul primar visează foarte mult, spune același consilier. Dar noi, călărășenii trăim în realitate. Vedem că nimic nu se schimbă. Nici chiar promisiunile electorale ale PNL. Ele rămân aceleași în timp ce orașul se scufundă în gunoi iar infrastructura ne produce zilnic pe lângă disconfort și pagube la autovehicule.