Primarul Drăgulin nu a venit la slujba de sfințire a monumentelor eroilor călărășeni ce s-au jertfit pentru țară

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Drăgulin nu a venit la slujba de sfințire a monumentelor eroilor călărășeni ce s-au jertfit pentru țară

Primarul ales a putut să urce pe vârful Negoiu ca să monteze o cruce. A putut să meargă la slujba de sfințire a unei școli din com. Dorobanțu. Dar în municipiul său…nu a putut onora cu prezența măcar la mormântul călărășenilor ce s-au jertfit pentru țară…

 Ziua Armatei la Călărași…

Astăzi 25 oct. 2018, de Ziua Armatei primarul Daniel Drăgulin a plecat imediat după defilarea militarilor prin fața monumentului eroilor din Piața Bălan din Călărași. Starea acestuia era vizibil de om încruntat, îngândurat nemotivat față de comportamentul celorlalți participanți. După eveniment primarul și simpatizanții/membrii de partid de la PNL, PSD@ALDE nu au venit la Cimitirul Central din Călărași unde Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Filiala Călărași a organizat cu Protopopiatul Călărași slujba de sfințire a monumentelor lt. erou Pârloagă Ioan și slt. erou George Haneș. Dacă unii participanți au considerat această atitudine drept o formă a lipsei de respect alții au apreciat drept încă o dovadă că politicienilor le pasă doar de defilările, de parăzile militarilor și nu de jertfa acestora.

 

Chiar și așa zeci de călărășeni, tineri și vârstnici deopotrivă au participat la slujbele în memoria eroilor călărășeni din Cimitirul Central. 7 preoți au oficiat slujbele la mormintele celor 2 eroi, iar profesorii Nicolae Țiripan și prof. dr. Ionel Budu au făcut dintr-un remember privind luptele la care au participat cei 2 călărășeni, veritabile lecții de istorie ascultate cu interes de zecile de tineri prezenți.

Pe pagina politicianului Daniel Ștefan Drăgulin acesta declară că…mă înclin în fața memoriei celor care s-au jertfit pe câmpurile de onoare pentru țară și aduc un omagiu veteranilor de război pentru care datoria și onoarea în slujba idealurilor de libertate și independență au reprezentat crezul suprem.

Iată încă o dată care este diferența dintre vorbe și fapte…