Primarul Drăgulin dispune funcționarea Târgului de Toamnă cu încălcarea legislației. Iată faptele…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Drăgulin dispune funcționarea Târgului de Toamnă cu încălcarea legislației. Iată faptele…

Primăria Călărași eliberează Autorizația de funcționare ce contravine legii 61/1991

Conf. prev. Legii 61/1991 pct 26. tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoană prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora. Fapta se sancționează cu amendă de 500 – 1500 lei. In cazul repetarii contraventiilor se dispune, de asemenea, masura suspendarii activitatii localului public pe o perioada cuprinsa intre 10 si 30 de zile.

De aplicarea prevederilor legii responsabilă este Poliția. Numai că aceasta ne comunică că Primăria mun. Călărași a extins limita prevăzută de lege, deși nu avea acest drept. Astfel, Primăria Călărași a instruit și obligat prin semnătură ca fiecare agent economic care funcționează la Târgul de Toamnă să înceteze orice activitate care produce zgomot între orele 00.00 – 08.00. Cu alte cuvinte între orele 22.00 – 00.00 Primăria permite agenților economici să tulbure liniștea publică a cetățenilor din cartierele învecinate prin zgomote, larmă sau folosirea oricărui obiect muzical.

Nu știm cum a avizat juridic Direcția juridică din Cadrul Primăriei eliberarea Autorizației cu un alt fel de program de funcționare care să contravină legislației și ce fel de instructaje s-au făcut agenților economici. Știm însă că și în acest an liniștea locatarilor din Călărași a fost tulburată – fără ca Poliția municipiului Călărași sau Poliția locală să intervină.

Polițiștii în loc să aplice prevederile legii îi compătimesc pe cetățeni și îi îndeamnă la audiențe la comandantul lor. Din cauza unei Autorizații de funcționare emisă nelegal…

Răspunsurile date de dispeceratul Poliției locale sunt șocante. Aceasta nu cunoaște prevederile legii 61/1991 și ne comunică cum că tulburarea liniștii și funcționarea Târgului de toamnă este permisă pînă la ora 02.00. Că asta s-a stabilit prin Dispoziție de primar. Poliția Călărași nu poate lua măsurile legale și îndeamnă pe cetățeni să sesizeze în scris despre tulburarea liniștii publice pe domnul comandant al Poliției sau să meargă la dumnealui în audiență. 

În schimb, răspunsurile date de Poliția locală sunt de-a dreptul hazlii. Acesta este un bâlci…Nu știu ce să vă spun are Autorizație de funcționare până la ora 1 sau 2  noaptea. Ne pare rău că nu vă puteți odihni…spune un dispecer. În loc de luarea imediat, cu eficiență a măsurilor legale dispecerii îi compătimesc pe cetățenii care nu se pot odihni. Totul din cauza unei Dispoziții de primar, care nu cunoaște prevederile legii, și le consideră inferioare unui act emis de el. Până când?

Cetățenii care locuiesc în cartierul unde funcționează acest așa zis Târg s-au săturat. Nu mai putem suporta…Muzica este dată la maximum până noaptea tărziu. Avem copii, avem bătrâni bolnavi, nu putem să ne odihnim ca să mergem la serviciu odihniți. Totul este un calvar an de an și primarul nu ia vreo măsură – spun locatarii de pe strada Dobrogei și străzile adiacente. Spațiile verzi au fost ocupate de corturi, cărora Primăria le-a închiriat terenul. Unde ați mai pomenit ocuparea și închirierea spațiilor verzi pentru desfășurarea de fapte de comerț? – spune un cetățean revoltat că în fața casei lui sunt amplasate zeci de corturi. 

Țigăneală ca în orașul nostru și dispreț al primarului față de noi nu mai poate fi găsită nicăieri, arată un altul indicând către cearceafurile pe care se odihnesc comercianții rromi, la umbră, în fața casei sale. Ne-au invadat orașul. Își fac nevoile peste tot pe unde apucă. Trebuie să fim atenți când ieșim din curți să nu călcăm în rahați – spune acesta indignat. Iar primarul nu ia nici un fel de măsuri.