Primarul Drăgulin despre introducerea taxei de intrare de la Târgul săptămânal…Adică după alegerile locale

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Drăgulin despre introducerea taxei de intrare de la Târgul săptămânal…Adică după alegerile locale

Urmare a nemulțumirii publice a multor călărășeni de pe grupurile de socializare pe care le puteți studia pe LINK la un material privind instalarea de turnicheți la ce a mai rămas din Oborul săptămânal / Târgul de vechituri din mun. Călărași, sub semnătură domn’ primar Drăgulin ne informează că era necesar și absolut normal să se introducă taxă de intrare.

Primarul se justifică că acolo s-au realizat investiții importante, deși noi am prezentat fotografii cu alei inundate de apă și noroaie, o cișmea montată lîngă peretele unde urinează cei ce nu au bani de acces la minunatul grup social de acolo. Drăgulin ne spune că toate târgurile de profil din țară au turnicheți, dar nu spune ce fel de condiții de comerț a realizat acolo, deși noi l-am întrebat. Că Primăria condusă de domn’ primar nu e competentă să ne răspundă la toate întrebările vă invităm să vedeți ce i-am întrebat și…ce au răspuns…

Drăgulin ne comunică că amplasarea de tarabe într-un tîrg este total improprie, administrația piețe și oboare preferând comerțul pe pătură, cearceaf, etc. Numai civilizat nu poate fi dacă ne gîndim la tîrgul de la Mănăstirea unde s-au amplasat tarabe. Aflăm că Poliția locală la Călărași este tare eficientăîn 2019 aplicînd 5 amenzi de 6255 lei la căruțași…Toate acestea trebuie să stopeze accesul căruțelor în municipiul nostru atât de modern…Iată minunea de răspuns…

Pentru că în municipiul Călărași nu prea mai sunt probleme de rezolvat, prea multe din ele fiind proiecte pe hârtie ale dlui primar, iată că la Târgul săptămânal unde funcționează și o tentativă de Obor de animale s-au montat turnicheți. Ce este turnichetul cetățeanul a descoperit pe la stadioane sau metrou. Este o cale prin care ni se oferă un serviciu de acces, totul contracost.

 

Aflăm că Administrația Piețelor Călărași a pregătit de mult aceste minuni tehnologice prin care fiecare amărât care vine să își vândă vechiturile pentru o pâine…va trebui să scoată din buzunar taxa de intrare. Este vehiculată suma de 1 leu dar poate fi și alta. Deocamdată Primăria Călărași nu a consultat public despre aceasta, nu a făcut vreo informare dar mai ales nu a realizat nici o îmbunătățire a modului în care se desfășoară comerțul în Oborul minunat.

Mergi la piață? Ce bine… Exemplu de administrație performantă poți găsi în corturile  spoitorești amplasate de vreo 2 ani pe locația fostei Piețe Mari. O locație insalubră unde comercianților li se pretind doar taxe poate fi descoperită și la Piața Bazar. Mizerie și la Piața Big. Este o mândrie de condiții ce li se oferă comercianților dacă te pozezi și în fața unui stand de producător din altă localitate…Dacă nu și un afiș descoperit într-o excursie poate fi suficient.

Modernizarea Oborului a însemnat de fapt doar înlocuirea gardului prefabricat cu altul. În locați nu există vreo cișmea, cetățenii fiind obligați să bea apă de la o mizerie de chiuvetă situată în WC – ul insalubru. Nu există vreo tarabă, comercianții de legume, fructe sau zarzavaturi dar și cei de vechituri pun marfa pe jos pe cearceafuri…pe ambalaje pe ce au. Asta sub nasul DSP Călărași și la doar câteva zeci de metri de sediul DSV Călărași. 

Mai mult, noțiunea de Obor pare a se fi desfiinat de vreme de crescătorii de cai nu sunt lăsați să intre în locație și se înghesuiesc pe o aleea în vecinătatea unor gunoaie ce zac lîngă tomberoanele de la intrarea în obor. Imaginile sunt jalnice. Focarul de infecție ce stă la poarta de acces nr 2, câinii vagabonzi arată preocuparea administrației liberale de …a obține taxe de intrare de la cetățean. Pentru ce servicii sau utilități vă lăsăm pe dvs. să descoperiți la fața locului.

Care condiții? Care modernizare?