Primarul Drăgulin ascunde cum au fost cheltuiți banii publici la afacerea cu patinoarul. Iată dovada…

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Drăgulin ascunde cum au fost cheltuiți banii publici la afacerea cu patinoarul. Iată dovada…

Redacția noastră sesizată de mai mulți cetățeni a solicitat conform legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public mai multe date privind patinoarul de iarnă. Din declarațiile politice ale reprezentanților PRO România Călărași, patinoarul ar fi o afacere a ginerului primarului Drăgulin. Probabil de aceea primarul liberal refuză  să răspundă la întrebări importante privind cum s-au cheltuit banii publici pentru acest patinoar.

Știm din anii anteriori că patinoarul a avut cheltuieli de multe miliarde la consumul de energie electrică și chirie, care au fost documentate profesional de jurnalistul Marius Stroe. Am întrebat care au fost cheltuielile de întreținere lunare, defalcate pe luni în iarna 2019/ 2020 ale patinoarului, chirie, contravaloare energie electrică consumată, alte cheltuieli, conform solicitării înregistrate de mai jos.

La punctul 1 Primăria nu a răspuns, fapt care ne face să credem că omisiunea este MAMA MINCIUNII. În schimb, primarul Drăgulin ne comunică că s-au încasat 17.750 lei în decembrie și 10.935 lei în ianuarie. O sumă infimă față de cheltuielile efectuate. Ca să ascundă aceasta, Primăria Călărași sub semnătura aceluiași primar ne spune că achiziția patinoarului a fost o componentă importantă a sărbătorilor de iarnă. Ne amintim de lipsa locurilor publice de parcare, ocupate de autovehiculele de serviciu ale Primăriei – întrucît parcarea cu acest scop a fost transformată patinoar. Și ne mai amnitim cum mii de călărășeni au înjurat cu spor conducerea Primăriei și pe domn’ primar pentru că a promis acum 1 an că nu va mai bloca șoeseua Sloboziei cu acel parapet în care ne-am rupt autoturismele/ respectiv că a promis la solicitarea consilierului PSD Ariciu că va realiza branșamentul electric subteran. Numai minciuni. Asta l-a caracterizat pe primarul liberal Daniel Drăgulin. Priviți ce l-am întrebat și ce fel răspunde pentru ca noi, presa să informăm corect pe cetățeni.

În urmă cu 2 ani… Primăria mun. Călărași a dorit să legalizeze risipirea banilor publici pentru patinoarul montat în parcarea sa. Astfel ziaristele Primăriei Călărași au realizat un sondaj distribuit numai pe grupurile facebook pe care le administrează: Cum apreciați inițiativa Primăriei Municipiului Călărași de a deschide, cu ocazia Sărbătorilor de iarna, un patinoar în aer liber?
⚪Ca să uimească se arăta că în cele doua luni de funcționare au fost vândute 10265 de bilete…

78% din cei care au răspuns au părere că este o inițiativă bună iar 22 % că este o inițiativă satisfăcătoare. Nu au fost decât aceste 2 opțiuni de răspuns…

În imagine superpatinoarul realizat gratis pe strada Școlii

Pentru a arăta care sunt adevăratele priorități din municipiu, pe alte grupuri publice decât cele administrate de funcționarii Primăriei am realizat un sondaj: Care sunt prioritățile de urmat în municipiu?

Circa 99% dintre persoane  au răspuns că prioritate este realizarea de parcări și asfaltarea străzilor/trotuarelor. Doar 4-5 persoane din sutele care au răspuns la sondaj au considerat că realizarea unui patinoar este o prioritate.

Trecând peste aceasta, jurnalistul Marius Stroe a realizat o anchetă uluitoare pentru InfoMuntenia. Astfel, el a aflat cum Primăria a cheltuit de patru ori mai mult decât a încasat … adică din vânzarea celor 10.265 de bilete au realizat o sumă de 51.325 lei…Patinoarul de 300 mp amplasat în parcarea Primăriei a fost închiriat pentru suma de 101.200 RON. Procurarea și montarea cablului de alimentare cu energie electrică, lucrare executată de Domarex 94 SRL, a costat 81.500 RON.  Pentru bannere, afișe și spray-uri odorizante pentru ghete, Primăria a mai scos din buget 11.942 de lei. În total, distracția pe patine a costat, la Călărași, 204.882 lei. Nu am pus la socoteală contravaloarea curentului electric consumat, pentru că Primăria Călărași a spus atunci că…nu a primit încă factura. Este de presupus că va fi o sumă importantă.

Acum după ancheta jurnalistică aflăm alte date despre risipa de bani chiar de la… Primărie. Cca. 56077.815 ron au fost cheltuiți pentru a se cumpăra 239,7 metri liniari de cablu electric. Alți bani, pentru care Primăria ascunde suma sunt cei cu care au cumpărat un pod pentru cablul montat direct peste stradă tip limitator de viteză. Este vorba de podul din cauza căruia de Bobotează primarul a dispus să nu se mai respecte tradiția concursurilor cu caii și botezul acestora. Primăria spune că  acest pod este atît de necesar și va fi utilizat de acum înainte la alimentarea scenelor pentru spectacolele în aer liber, a bazarului provizoriu ce va fi relocat în parcarea Penny și orice alte evenimente care necesită alimentări cu energie electrică de scurtă durată. Este vorba de cablul și podul din video…

Așteptăm să aflăm cât a plătit Primăria pentru curentul electric consumat din taxele și impozitele noastre. Deocamdată această sumă fabuloasă este secret al PNL, un partid care pretinde că are cea mai performantă administrație în minunatul nostru municipiu. La fel, secret de partid este și suma pe care o are de achitat Primăria Călărași pentru a se repara suprafața placată cu dale care s-a scufundat sub greutatea patinoarului. Iată ce răspuns dă primarul…

 
P.S. Avem nevoie domnilor consilieri de distracții, de patinoar în municipiu. Am cerut să se realizeze un Orășel al Copiilor în parcul Dumbrava. Dar înainte de acesta trebuie realizate parcări în municipiu, reparate țoselele și trotuarele. Chestionați populația despre problemele municipiului domnilor din Primărie. Veți afla că banul public trebuie cheltuit altfel decât îl risipiți.