Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă (PNL) urmează modelul primarilor Râjnoveanu și Radu Paul (PSD): peste 85% străzi sunt asfaltate…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă (PNL) urmează modelul primarilor Râjnoveanu și Radu Paul (PSD): peste 85% străzi sunt asfaltate…

Primarul din com. Borcea nu se lasă mai prejos de alți primari performanți din județ. El a asfaltat în doar 5 ani de când a fost ales primar peste 85% din străzi. În 2019 Aniel Nedelcu Pațurcă are ambiția de a termina de asfaltat toate  străzile.

”Nu este greu spune acesta…avem încheiate toate contractele de finanțare a lucrărilor, urmează doar execuția lucrărilor, atunci când condițiile meteo vor permite realizarea acestora în primăvra ce urmează…”

 

Aniel Nedelcu Pațurcă: ”Am reușit în acest an o performanță foarte greu de realizat de orice primar:  47 drumuri sunt modernizate. Secretul meu este munca în echipă și preocuparea continuă de a face lucruri bune, dialogul cu cetățenii pentru a stabili prioritățile de urmat. Mai avem în lucru 20 străzi și sunt zilnic acolo să verific efectuarea lucrărilor, calitatea și progresul efectuat. La Borcea vorbim de 13 km de drum național dar și de un drum de centură paralel cu acesta, destinat traficului greu, cu utilaje agricole. Am realizat și drumurile de legătură dintre acestea pentru autoturisme și atelaje hipo. Sunt proiecte de asfaltare pe care le-am continuat după primul mandat de primar”… explică acesta arătând cum pe AFIR procedura este mai simplă și eficientă decât prin fonduri europene. ”Comuna Borcea este o comună foarte bogată, explică el, cu suprafețe agricole mari și întreprinzători. Chiar dacă avem venituri mari la bugetul local nu ne putem permite să realizăm proiecte de asfaltare din bugetul propriu și apelăm la alte surse de finanțare. Asftel am depus proiecte prin AFIR, Compania Națională de Investiții și Programul Național de dezvoltare locală. Am făcut totul pentru oameni, pentru cei ce m-au ales mi-am dedicat tot timpul și priceperea explică Aniel. Vreau ca între comuna Borcea și un oraș să nu fie diferențe, vreau ca aici să regăsim aici confortul și modernizarea pe care le poate oferi un oraș. Se poate aceasta, am demonstrat și voi continua să îmi finalizez proiectele sprijinit de comunitate, de oameni.”

Aniel Nedelcu Pațurcă: ”În timp ce Piața Centrală agroalimentară din mun. Călărași era demolată eu construiam alta nouă la Borcea. Este un alt proiect ambițios al meu realizat acum în proporție de cca 70%.

În această iarnă voi finaliza o piață modernă, așa cum trebuie să avem și noi, în Borcea. Aici vom comercializa produse din carne, brânzeturi și lactate, vom avea raion de legume, fructe, și zarzavaturi.” Proiectul Pieței Agroalimentare din comuna Borcea a trezit interesul primarului  în acest an. Comerțul se desfășura la marginea drumului și existau câteva tarabe insalubre în aer liber, unde vânzătorii își expuneau marfa. În apropiere niște tomberoane. Fără spații de parcare fără apă curentă sau vreo toaletă publică. Primarul a intervenit și a solicitat în primul rând părerea cetățenilor. Pentru că aici, la Borcea primarul vorbește cu oamenii, le cere părerea privind prioritățile de urmat. Oamenii au spus DA pentru că îl cunosc pe Aniel ca un bun gospodar, un om pe care nu îl recomandă vorbele ci…faptele.

 

Primarul a cerut proiectarea unui spațiu modern cu parter și etaj, compartimentat pentru comerț cu carne, pește, lactate și legume, fructe. Toalete, apă curentă, iluminat, încălzire și condiții de depozitare, ansambluri frigorifice. Comerț civilizat într-un cuvânt. Aniel a suferit pentru că execția proiectului nu a putut începe în acest an. Și-a amânat până și luna de miere pentru a obține Avizele și Autorizațiile necesare construirii. În prezent clădirea de la Piața din Borcea este realizată cam 70%. Se lucrează de la primele ore calificat, cu dăruire sub atenta îndrumare a unui diriginte de șantier și a personalului de specialitate. Anul acesta vrem să terminăm, spune primarul din Borcea. ”Vreau să le ofer celor din Borcea condiții civilizate de comerț. Trebuie să venim în ajutorul oamenilor. Avem deja în centrul comunei un magazin agroalimentar mare, Profi. Oamenii își fac cumpărăturile uzuale de acolo. De ce sa nu avem si o piață unde oamenii își pot valorifica produsele naturale din propria gospodărie…. La fel trebuie să venim în întâmpinarea producătorilor din Borcea și localitățile învecinate pentru a-și desface aici produsele. Știm ceea ce vrem și vom arăta încă o dată că noi, echipa noastră de la Primăria Borcea suntem utili cetățenilor” – a spus primarul Aniel Nedelcu Pațurcă.

”Nu am lăsat la urmă sportul din localitate pentru care am investit timp și bani într-o echipă de fotbal performantă. Am semnat contractul pentru finanțarea modernizării unei baze sportive în com. Borcea și vom realiza ceva cu care vom uimi: tabela electronică, tribună modernizată, iluminat nocturn, gard împrejmuitor împreună cu o sală modernă sunt proiecte ale noastre”. 

Introducerea gazelor naturale în comuna Borcea este iar unul dintre proiectele mele, pentru care am realizat studiul defezabilitate, pe care l-am depus la Ministerul Economiei spre avizare. Urmează găsirea executantului și sperăm la ajutorul pe care guvernul României îl dă în acest sens nu numai comunei Borcea ci și localităților rurale din România ”- a încheiat primarul Aniel Nedelcu Pațurcă