Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă menține relațiile de prietenie dintre com. Borcea și loc. Hoginești din Republica Moldova

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă menține relațiile de prietenie dintre com. Borcea și loc. Hoginești din Republica Moldova

Cu bune, cu rele viața comunei Borcea merge înainte. Relațiile economice și culturale ale comunei sunt consolidate la Zilele Comunei Borcea, eveniment aflat în plină desfășurare. Ca în fiecare an sunt invitați prieteni de peste hotare, ansambluri folclorice și interpreți renumiți de muzică populară. O contribuție deosebită își aduc agenții economici din localitate, care organizează standuri unde își prezintă activitatea, se socializează. Sunt multe ambiții ale primarului Aniel în acest mandat spun oamenii cu care mă întâlnesc. Se vrea asfaltarea întregii comune, realizarea unei piețe agroalimentare moderne, a unei săli de sport, înlocuirea iluminatului public cu becuri LED economice, modernizarea unei grădinițe – arată oamenii. Cel mai important este proiectul primarului de canalizare apreciază ei. Nu sunt uitate starea jalnică a comunei acum peste 20 ani când gropile și noroaiele erau peste tot. Împreună cu Aniel mergem și la bine și la rău. Vom trece peste nenorocirea adusă de pesta porcină în localitate și ne vom mândri ca una dintre cele mai dezvoltate localități din județ. Avem încredere în puterea și priceperea primarului Aniel Nedelcu Pațurcă, concluzionează aceștia.

Astăzi, executivul Consiliului Județean Călărași a primit delegația localității Hoginești din Republica Moldova, localitate înfrățită cu comuna Borcea. “Am fost gazda fraților noștri de peste Prut în prima jumătate a zilei, timp în care au vizitat sala Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și Muzeul Dunării de Jos. Le-am arătat o parte din istoria județului și am împărtășit situații administrative similare. Îl felicit pe domnul primar Aniel Nedelcu Pațurcă pentru faptul că reușește să țină strânse relațiile de prietenie dintre cele două entități”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Din delegația Republicii Moldova fac parte: Constantin Poștaru- primar, Andrei Golban- secretar, consilieri locali și directori de școli. La întâlnirea din cadrul Consiliului Județean Călărași a participat și doamna senator Roxana Natalia Pațurcă.