Primarii PNL din Dragalina și Jegălia: CJ nu vrea să ne fie partener pentru dezvoltare. VIDEO

3 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarii PNL din Dragalina și Jegălia: CJ nu vrea să ne fie partener pentru dezvoltare. VIDEO
Dezvoltarea județului Călărași nu înseamnă alocare de bani doar pentru anumite localități, conduse de primari social-democrați, ci o dezvoltare unitară și echitabilă pentru toate unitățile teritorial-administrative ale județului nostru.
✅Despre acest lucru am vorbit astăzi, în cadrul unei întâlniri cu presa locală, alături de Aurel Vasile, primar al localității Jegălia, Marian Gabriel Stanciu, primarul localității Dragalina, și Mihai Ilie, primar al orașului Budești.
⛔️Este inacceptabilă poziția Consiliului Județean Călărași de a nu susține amendamentele propuse de consilierii județeni ai PNL, atâta timp cât majoritatea localităților care au primit bani din bugetul județului poartă culoarea roșie.
VIDEO
Deputat Emil Dumitru, președinte interimar PNL Călărași: Regret lipsa de dialog constructiv cu conducerea CJ. Asistăm la un dialog al surzilor…Primarii noștri trag un semnal de alarmă vizavi de exprimarea președintelui CJ, care a alocat preferențial, după simpatie sume de bani unor primari PSD. Hotărârea CJ a fost atacată. 90% din sumă a fost alocată PSD. Noi, PNL reprezentăm doar 10% din voința electoratului călărășean? Alegerile parlamentare au demonstrat altceva. Iar legea pentru alocarea acestor sume obligă să fie respectată, la fel ca anii anteriori.
VIDEO
Primar com. Dragalina, Stanciu Gabriel: Ne vom descurca. Știm să atragem fonduri europene. Am discutat și am arătat că execuția bugetară a fost de 11 milioane lei diferența până la 27 milioane fiind alocată de la buget. Vasile Iliuță trebuie să își asume cu responsabilitate conducerea CJ. Noi, Dragalina am cerut 4 miliarde lei vechi, ne ajungeau. Avem buget de 100 miliarde lei vechi. Pentru repartizarea celor 6% trebuia să se respecte Hotărârea ce Consiliu Județean din 2020, adică în funcție de coeficientul obținut prin rezultatele la alegeri. Guvernul va aloca diferența de la 11 la 27 milioane. Nu avem finanțare atunci când nu facem nimic. S-a terminat campania electorală. Trebuie să facem administrație și nu politică.
VIDEO
Primar com. Jegălia Vasile Aurel: Suntem în Post. Nu vrem învrăjbirea oamenilor a primarilor între ei, pentru că unii au primit mai mult sau mai puțin. Împărțirea banilor trebuia să fie echitabilă. Noi vedem altfel colaborarea pentru dezvoltarea localităților noastre. Avem candidați tineri. Dezvoltarea trebuie să o facem împreună. Asistăm la o practică incorectă de acordare a sumelor de bani de care comunitățile au nevoie. Trebuia judecat ca aceste sume să se facă în funcție de numărul de cetățeni al acestor comunități. Noi aveam nevoie de 400 000 lei. Nu ne supărăm între noi primarii, noi vorbim între noi, indiferent de orientarea politică.  Dezvoltarea localităților noastre înseamnă bani alocați. Dacă CJ nu a făcut asta înseamnă că are o problemă și dorește ca să nu ne dezvoltăm. Vasile Iliuță nu ne convoacă așa cum făcea Filipescu pe colegii pentru a discuta evoluția noastră. Strategia de dezvoltare a județului trebuie să se facă împreună cu noi, cu toți primarii. Partenerul nostru trebuie să fie CJ. Acum nu avem parteneriat ci bun plac. Pentru a realiza bugetul pe acest an a trebuit să tîiem cheltuielile  pentru școală, cultură, culte. Nu este corect…