Primăria Ciocănești a serbat Ziua Eroilor cu recunoștință față de aceștia. VIDEO

2 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primăria Ciocănești a serbat Ziua Eroilor cu recunoștință față de aceștia. VIDEO

Ziua de 10 iunie 2021 a avut pentru Primăria Ciocănești o dublă însemnătate: S-a serbat Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului. La manifestarea organizată în fața sediului primăriei și al monumentului eroilor din localitate s-a efectuat o slujbă religioasă, veșnica pomenire a eroilor din Ciocănești care și-au dat viața pentru patrie, un moment artistic cu un spectacol dat de fanfara de copii din localitate. O grupă de jandarmi a executat salve de foc cu armamentul din dotare în onoarea celor căzuți pentru apărarea patriei.

 VIDEO

La evenimentul organizat de primarul Dan Velicu au participat cadre didactice, fermieri, oameni ai satului. Primarul Velicu a subliniat în alocuțiunea sa că spiritul de sacrificiu de sine reprezintă baza prin care o comunitate poate consolida un viitor mai bun. O societate puternică nu se poate construi prin individualism, ci doar prin unitate. Este sensul pe care îl dă munca în echipă. S-a subliniat obligaţia de a  păstra respectul celor ce s-au jertfit pentru ca să trăim în libertate și prosperitate dar și obligația de a da dovadă la rândul nostru de implicare, dăruire de sine, curaj şi simţ al datoriei, acolo unde fiecare cetățean își desfășoară activitatea.

 VIDEO

Dan Melente cadru didactic și fiu al satului a arătat în discuțiile cu cetățenii rolul important pe care școala îl are în educaţia tinerei generaţii în spiritul valorilor pentru care au luptat eroii noştri. Melente a arătat meritul școlii de a crea un viitor mai bun, și a descris ce înseamnă acesta și a adus prinosul său de recunoștință eroilor din Ciocănești. La sfârșitul manifestării o grupă de jandarmi a tras salve de foc.

 VIDEO