Primăria Călărași trezește-te! Că noi nu putem dormi…

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primăria Călărași trezește-te! Că noi nu putem dormi…

Strigătul de nemulțumire al locatarilor de pe strada Dunării de la blocurile L11 și L12 se referă la barul cu terasă amplasat în zona Service auto ”La Brânză”. Au ocupat parcarea auto de pe stradă din fața acestui service și o porțíune de trotuar unde și-au realizat o terasă, spun ei. Cetățenii nu pot folosi trotuarul care a mai rămas pentru că și el este ocupat de autoturisme, așa că se expun accidentării traversând strada ca în fotografie.

Barul nu știm cum se numește, nu are afișat conform legii datele de identificare. Barmanul spune că s-ar numi Blue Image dar nu se știe precis… Asta nu reiese de pe hârtia pe care s-au cufurit multe muște lipită deasupra ușii. Acolo scrie Alex Voicu SNC – explică un locatar, amintind că este acela care are localul pentru parastase de pe strada Dobrogei, locație  unde un reputat montator de jaluzele și mochete  devenit jurnalist peste noapte, a scris că s-ar fi vândut mâncare de mazăre fermentată. Localul este un bar cu multe jocuri de noroc și o terasă pe lângă care cresc buruienile, ca în foto.

Pe un stâlp al barului, într-un loc dosnic găsești cu greu programul autorizat…este afișat de la orele 10-22, arată un locatar deranjat de zgomotele barului de pe str Dunării. Nu au autorizație de bar non stop, pentru că ne-am interesat, spune acesta. Însă în fiecare noapte, după orele 02 tot felul de bețivani vin aici, se ceartă, vorbesc tare în timp ce consumă alcool stradal. Personalul ne deranjează repetat trăgând de mesele și scaunele metalice pentru a face curățenie, noaptea târziu. Nu mai putem suporta, să stăm cu geamurile închise și în această vară spun oamenii. Pe proprietar îl doare la bască. Stă cu noi în bloc la parter dar are vedere pe partea opusă, așa că el doarme bine mersi. Avem dreptul să ni se respecte liniștea publică spun locatarii revoltați. Vă putem face dovada cu zeci de filme ca cel prezentat că, în mod repetat ni se perturbă liniștea prin zgomote, strigăte sau larmă provenind de la acest local.

Contactat, șeful Poliției locale Anghel Daniel a declarat că va lua măsurile legale, amintind că a mai aplicat sancțiuni acolo… Și viceprimarul Dragoș Coman a spus că va urmări să vadă ce se poate face către cele legale… Deși, proprietarul localului în cauză, contactat telefonic a spus că nu de la terasa sa provin zgomotele și larma, îl invităm să vizioneze video de mai sus realizat de vecinii săi la orele 04.00. Primăria Călărași trezește-te!Pentru că cetățenii nu se pot odihni…

P.S. Dacă cei responsabili de asigurarea liniștii publice în localitate nu găsesc baza legală pentru așa ceva le reamintim de legea 61/1991 republicată și art 68/ legea 215/2001. Locatarii afectați mai apelează o dată la proprietarul terasei, ca să înțeleagă că liniștea publică este ceva care trebuie respectat.