Primăria Călărași și Jandarmeria acuzate de furt intelectual. Iată faptele…

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primăria Călărași și Jandarmeria acuzate de furt intelectual. Iată faptele…

Asociația Prietenii Pădurilor din România prin dl. Gabriel Șerban acuză public pentru furt intelectual Primăria mun. Călărași și Jandarmeria Călărași. Într-o corespondență vicepreședintele acestei asociații non profit, apolitice ne aduce la cunoștință zecile de fapte bune realizate în România privind plantatul de zeci de mii de arbori, acțiuni în Instituțiile de Învățământ, etc.

Ni se spune că Asociația a propus Jandarmeriei Călărași prin email montarea unei cruci pe vârful Negoiu, acesta fiind unul dintre puținele care nu au montat acest semn pe vîrful muntelui… Nu a primit răspuns de la conducerea Jandarmeriei din Călărași care i-a furat ideea și împreună cu Primăria mun. Călărași au montat acel semn / cruce pe vârful muntelui.. Mai mult, acestea au omis să menționeze cine este autorul ideii în comunicatele de presă emise.

Contactat telefonic col. Marcu Ionel, șeful Jandarmeriei Călărași spune că ei au avut aprobarea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Primăria mun. Călărași a înștiințat CJ Sibiu privind montarea crucii.Din informațiile Primăriei și corespondența telefonică pe care au avut-o cu CJ Sibiu nu era nevoie de emiterea unui Aviz, ci doar de înștiințarea CJ Sibiu fapt ce s-a petrecut cu aprox. 2 săptămâni înainte de plecare – se arată în comunicatul telefonic al Primăriei Călărași.

Și  Șeful Jandarmeriei Călărași a spus că nu este vorba de un aviz ci de o informare a CJ Sibiu despre acțiunea comună a Jandarmeriei Călărași și Primăriei mun. Călărași, acțiunea având sprijinul Jandarmeriei montane Sibiu.

Gabriel Șerban pune însă sub semnul întrebării legalitatea montării acelei cruci spunând că legislația română prevede avizul/ acordul Salvamont Sibiu ceea ce nu ar exista. El insistă acuzând Jandarmeria și Primăria Călărași: Să furi și să minți asumându-ți ideea propusă de altcineva este inadmisibil. Cât voi trăi nu voi mai realiza parteneriate cu aceste 2 Instituții…