Primăria Călărași a primit propuneri de la cetățeni

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primăria Călărași a primit propuneri de la cetățeni

La sfârșitul anului trecut primarul Drăgulin Daniel a venit cu inițiativa, ca pe adresa de mail a Primăriei, cetățenii să poată trimite propuneri/ proiecte pentru reabilitarea unor deficiențe din municipiul Călărași. Primarul a promis că, în limita bugetului și a analizei atente a propunerilor va cere Consiliului Local a se aloca sume de bani pentru cele mai necesare/utile dintre aceste propuneri. Pentru a se asigura transparența informațiilor primite de la cetățeni, propunerile primite de la aceștia au fost postate pe site-ul Primăriei Călărași la adresa:  http://www.primariacalarasi.ro/images/Documente/InformatiiInteresPublic/propuneri_buget/propuneri2017.pdf

Dintre propuneri majoritatea se referă la: realizarea unor noi străzi, reabilitarea celor existente prin decopertare/asfaltare, realizarea de parcări, canalizări pluviale, montarea de cabine pentru stațiile de autobuze, reparații trotuare, iluminat stradal, strângerea/reciclarea gunoaielor, montarea de sisteme de supraveghere video, montarea de semafoare inteligente, parcare la Sala Polivalentă, reabilitarea transportului local, sprijinirea investitorilor pentru construirea unui supermarket și a unei farmacii în cartierul Măgureni, realizarea unei parcări la Oborul săptămânal pe zonele verzi, realizarea unor WC-uri publice moderne în toate zonele aglomerate, reabilitarea / realizarea plajelor publice, sprijinirea investitorilor pentru reabilitarea parc/lac hidrobiciclete, etc.

 

Un număr de 17 cetățeni au răspuns în scris solicitărilor  primarului Drăgulin, aceștia venind cu o parte din propunerile de mai sus, fapt pentru care conducerea Primăriei Călărași le mulțumește. Aceștia sunt: Pîrloagă Marian, Bălan Nelu, A. Gherghina, Ștefania, Claudiu Mirică, Liana, Florentin, Alexandru Drăgulescu, Mihăilescu Constantin, Peicu Aurel, Adem Gabriel, Anonim, Cosmin Șuțu, Iordache Nicoleta, Ghiță Eugen, Geanina Cristea, Barbu Daniel.

Primarul Drăgulin va continua împreună cu subordonații săi proiectele de comunicare publică de acest fel inclusiv cu ocazia audiențelor cetățenilor și va propune consilierilor să aprobe cele mai necesare propuneri în ordinea unor priorități, și așa cum spuneam în limita bugetului pe acest an, care permite aceasta. De menționat că pentru implementarea acestor propuneri se poate aplica în cadrul unor programe sau la parteneriat cu investitori.

Trebuie știut că proiectele primarului Drăgulin au fost și promisiunile acestuia dar și ale PNL local în campania pentru alegerile locale. Acestea sunt: