Primăria Călărași oferă rătăcirea în municipiu. Noi străzi unice se dau în folosință fără consultarea publică

4 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primăria Călărași oferă rătăcirea în municipiu. Noi străzi unice se dau în folosință fără consultarea publică

Experimente de circulație rutieră sunt realizate pe cetățean. Iată ce va urma…

Deși din mandatul fostului primar Dragu era realizat un studiu de trafic de numai o jumate de miliard de lei, Primăria Călărași a comandat un altul. Consultarea publică privind realizarea de sensuri unice în municipiu lipsește cu desăvârșire. O comisie de circulație rutieră formată la nivel de Consiliu Local din câțiva consilieri, cu un ofițer de poliție rutieră și un inspector de la serviciul Transport, sprijiniți de așa numita direcție de dezvoltare din Primărie au născocit că este nevoie de noi sensuri unice, ca să se rezolve lipsa parcărilor de domiciliu. Practic, ca să ajungi dintr-un loc în altul trebuie să ocolești tot cartierul. Parcarea autovehiculelor va fi probabil analizată a se realiza pe plajă sau în pădure. Nimic despre sensurile giratorii sau acele 17 intersecții semaforizate inteligent promise de primarul Drăgulin. Numai promisiuni.

Primăria Municipiului Călărași anunță faptul că, începând cu 27 august 2019, se vor institui sensuri unice de circulație, după cum urmează:

➡️strada Dorobanți, tronson Cornișei-București, se va circula pe sensul de mers Cornișei-București
⬅️strada Tudor Vladimirescu, tronson Cornișei-București, se va circula pe sensul de mers București-Cornișei
➡️strada Ghe. Lazăr, tronson Cornișei-București, se va circula pe sensul de mers Cornișei-București
⬅️strada Al. Sahia, tronson Progresul-București, se va circula pe sensul de mers București-Progresul.

Rugăm conducătorii auto să manifeste atenție sporită după data de 27 august și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere. Asta transmite Primăria Călărași…

Pe surse aflăm că și pe restul străzilor se vor realiza sensuri unice. Adică între bdul Cuza Vodă și str Sloboziei vor exista numai sensuri unice. Vor fi prelungite sensurile unice dintre bdul Republicii și până la str București, dar si pe străzile Plevna, Rahova, Viitor. Haosul va cuprinde încet tot orașul iar ucraineenii sau străinii vor crea adevărate accidente de circulație datorită semnalizării rutiere excesive și necorelării cu navigația prin satelit. Realizarea de parcări a stagnat. S-a descoperit că se pot realiza parcări laterale pe sensurile unice create recent.Promisiunile vom face și vom drege…ale Primăriei Călărași nu consultă pe cetățean. Este motivul pentru care mulți preferă să se mute din acest oraș unde administrația Drăgulin nu a oferit decît disconfort. Vorbim de excavarea nejustificată a unor străzi, abandonarea lucrărilor pe unele artere cum ar fi Slobozia, de bulevarde din pămînt ca bdul 1 Mai sau străzi ca Oborului ori Locomotivei unde apa pluvială intră efectiv în curți și case. Vorbim de noroiul din cartierul Măgureni, 2 Cocoși  sau Oborul Nou, locuri descoperite de consilieri și primar doar în preajma alegerilor. Călărași.