Primăria Călărași intervine pe str. Locomotivei, acolo unde redacția noastră a semnalat deficiențe de peste 4 ani…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primăria Călărași intervine pe str. Locomotivei, acolo unde redacția noastră a semnalat deficiențe de peste 4 ani…

În urmă cu 4 ani redacția noastră a fost asaltată de solicitări ale locatarilor de pe strada Locomotivei din mun. Călărași care au reclamat că apa pluvială le intră în curți și case și că strada nu are trotuare/ este greu circulabilă după ploi și iarna. Am scris zeci de materiale și realizat filmări LINK la fața locului despre care se poate spune că au deranjat extrem de mult fosta conducere a Primăriei Călărași care ne-a intentat și un proces considerând că aceste materiale de presă conțin denigrări, defăimări și lucruri neadevărate. Instanța a respins plângerile Primăriei și primarului de pe atunci apreciind rolul critic la dezvoltarea democrației pe care presa l-a avut. Numai că presa, singură fără un gospodar la Primărie este degeaba, la fel cum acest cetățean scoate apa din curte, înapoi pe str. Locomotivei cu lopata LINK acum 3 ani… 

 VIDEO EMOȚIONANT

Receptiv la starea jalnică a străzii Locomotivei a fost în urmă cu 4 ani doar grupul de consilieri PSD prin vocea de atunci a consilierului local Marius Dulce sau altora LINK, care criticau faptul că Primăria caută scuze și nu soluții. Fostul primar/ Dumnezeu îl iartă că era bun la suflet, arăta…că nu au primit de peste 3 ani avizul favorabil al unei Direcții Regionale de căi ferate din Constanța, necesară proiectării și efectuării unor lucrări de canalizare. Dacă fostul primar nu a reușit, cel care a intervenit tot atunci a fost tot consilierul local Dulce LINK . Împreună cu fostul său coleg Ciprian Pandea, secretar de stat au cerut răspuns și au obținut imediat avizul favorabil efectuării canalizării. Dar neputința a descris faptele fostei administrații care nu a putut decât să arunce piatră pe strada în cauză și să înceapă mai mult declarativ lucrările LINK.

primarul Dulce inspectând lucrările și dispunând măsuri de urgență pe 15 ianuarie 2021

Iată că mandatul noului primar Dulce îl obligă la luarea de măsuri urgente vizavi de surparea străzii dar și terasamentului căii ferate datorat necompactării terenului și stabilizării acestuia. Vocea noastră critică a fost auzită imediat de primarul Dulce care s-a deplasat urgent după o ploaie la fața locului și a obligat constructorul la luarea de măsuri urgente. S-a adus imediat piatră și s-au început lucrările de stabilizare a întregii șosele. Asfaltarea se va efectua când condițiile meteo o vor permite, mai precis prin primăvară. Tot în regim de urgență se va realiza și branșamentul electric la căminele unde canalizarea va funcționa prin pomparea apei. Îngrijorarea cetățenilor este aceea că lucrarea are ca destinație doar canalizarea pluvială.

Constructorul lucrând după amiaza târziu pentru a repara lucrurile negative indicate de primarul Dulce…

Adică vor și ei, locatarii să aibă canalizare menajeră, să scape definitiv de acele fose așa zis septice care îi costă anual multe milioane pentru golire/ vidanjare. Dulce a declarat că și pentru aceasta se va găsi o soluție și că va avea întâlniri cu cetățenii pentru a-i informa. Adică se poate… El a declarat că știe ce are de făcut pentru Călărași. E vorba de multe lucrări ce au fost abandonate de ex. în Măgureni sau Mircea Vodă, de piețe care trebuie construite ori străzi care trebuie asfaltate. Toate problemele reclamate de cetățeni sau indicate de presă ( cea adevărată, nota red.) trebuie rezolvate imediat prin comunicare eficientă cu indicarea soluțiilor de urmat, indicarea precisă a responsabililor de lucrări, a termenelor. Nu voi admite derogări sau lucrări de mântuială, acestea vor fi aspru sancționate, inclusiv contractual. Vremea bunului plac și a neimplicării a încetat odată cu venirea unei administrații PSD la Primăria Călărași – a precizat primarul Dulce.

Vom reveni…