Primăria Călărași dorește să asfalteze strada Avram Iancu. Se așteaptă și implicarea lui Sorin Vrăjitoru…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primăria Călărași dorește să asfalteze strada Avram Iancu. Se așteaptă și implicarea lui Sorin Vrăjitoru…

Între dorință și putință, planurile de terminare a asfaltare a primarului Marius Dulce depind de…CFR. Pe strada Avram Iancu locuiesc câteva sute de alegători. Este o stradă situată pe lângă calea ferată vizavi de Silozul / str. Dobrogei. Strada se continuă spre port cu strada Doina și se înfundă undeva către strada Mihail Kogălniceanu la o groapă de gunoi – pe care primarul vrea să o astupe. 

 

Intrarea spre strada Avram Iancu/ Cartier Ceremag – singura stradă neasfaltată din cartier

Discuțiile despre aceste străzi dau supărare mare primarului Dulce, care ne aduce aminte câte solicitări pentru a obține avizele și autorizațiile necesare asfaltării și introducerii canalizării. Avizele și autorizațiile au fost solicitate de la CFR de vreo trei ori numai anul trecut dar nu s-a primit vreun răspuns. Primarul a fost și pe la ministerul acela al transporturilor pe unde lucrează celebrul fost deputat Sorin Vrăjitoru – ajuns secretar sau subsecretar de stat. Dorința lui Dulce este mare, cum spuneam și cea mai înfierbântată pentru a se asfalta pare a fi doamna Zoica Nedelcu. Primarul a contactat-o telefonic, a vorbit cu dânsa pentru a o convinge că-i este frică să toarne asfalt pe lângă calea ferată.

Natură vie și moartă crescând pe calea ferată abandonată către ce a mai rămas din Portul Călărași

Frica primarului actual dar și a fostului primar / Dzeu să îl ierte! – care s-a confruntat cu o situație similară pe str. Locomotivei este dată de obligația legală de a obține avizul pozitiv și autorizarea CFR pentru orice lucrare efectuată în zona de siguranță feroviară. Asta înseamnă că 15 metri față de axul căii ferate nu poți face canalizare, sau turna asfalt, ori realiza altă lucrare.

Calea ferată care leagă gara Călărași este o structură abandonată feorviară despre care Sorin Vrăjitoru nu a auzit. Pe calea ferată au crescut arbori în toată regula de peste 4 metri și multe bălării. Acolo se depozitează nisip pentru construcții, lemne de foc, ambarcațiuni nautice, garaje, etc. Locatarii ne spun că au uitat de câți ani au mai văzut vreun tren pe această cale ferată și îl înjură pe primar că nu vrea să le asfalteze strada. Numai că lucrarea depinde și de dorința CFR de a răspunde la cererile primăriei Călărași. Cererile sunt multe și l-ar speria pe Sorin Vrăjitoru dacă ar ajunge pa masa sa de la minister.

Selectare a deșeurilor direct pe trotuarul din str. Dobrogei, pe care ești obligat să îl ocolești ca să intri pe str. Avram Iancu

Doleanțele călărășenilor și nu numai se transformă în înjurături când traversează trecerile la nivel cu calea ferată. Toate sunt pline de gropi în care se rup autovehiculele. Nu o să vezi acele benzi de cauciuc și nici asfalt. Primăria a făcut alte adrese pentru aceasta, dar CFR Constanța crede că asfaltarea proprietății lor trebuie făcută de primărie. Primăria spune invers. Nici iluminat public nu există și nici trotuare pietonale. Dezvoltare, într-un cuvânt! Dezvoltare pe care Sorin Grindeanu & Sorin Vrăjitoru o conduc de la acel minister numit al transporturilor. Un minister ocupat  de podul de la Drajna de atâția ani…

Gropi le trecerea cu calea ferată pe str. Sloboziei care nu îl zdruncină pe dl Sorin Vrăjitoru în drum spre ministerul transporturilor ( o folosi CFR?)

La sfîrșitul acestui articol trebuie să subliniem ambiția lu Marius Dulce, primarul care nu se lasă. A declarat că va asfalta și strada Avram Iancu, dar nu înainte de a introduce acolo canalizarea. Primăria nu a abandonat ci a transferat teancurile de hârtii către  o firmă. De acum aceasta se ocupă cu întocmirea autorizației de construire rețele hidro-edilitare.  Adică, Ridicari topografice in vederea intocmirii planurilor de situatie; – Intocmire documentatii in vederea obtinerii certificat urbanism in vederea in vederea obtinerii AC; – Intocmire documentatii in vederea obtinerii avizelor de principiu, a avizelor de la furnizorii de utilitati solicitate prin CU, inclusiv avize CFR/CNAIR; – Intocmire documentatii in vederea obtinerii autorizatiei de construire; – Intocmire antemasuratoare, liste cantitati, inclusiv deviz estimativ. Nu uit să transmit cuvintele d-lui primar. Dezvoltarea municipiului continuă! Nu uităm pe nimeni, ne onorăm toate promisiunile!

Fotografie cu visul lui Sorin Vrăjitoru: pasajul rutier de la Drajna

Rămâne de văzut cum se va implica și Sorin Vrăjitoru. Doar și el este călărășean, membru al partidului din care Dulce face parte…Pentru că lucrurile bune se fac doar în echipă…

Marius Dulce, primarul care nu se lasă