Primăria Călărași doboară recordurile la încadrări? Doar 686 salariați…Iată unde

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primăria Călărași doboară recordurile la încadrări? Doar 686 salariați…Iată unde

Primăria mun. Călărași avea în luna aprilie a.c. 155 salariați. Ea este compusă din mai multe direcții și servicii astfel încît la cei 155 salariați ( legea ar prevede 122 salariați la o populație de 60 000 locuitori) se adaugă și ceilalți, iar numărul total de salariați ajunge la …686. La Serviciul Public Local pentru EvidențaPersoanelor 18 salariați, la Căminul pentru persoane vărstnice Antim Ivireanul 26 salariați, Direcția Poliția Locală 73 salariați (1 polițist / 1000 locuitori). Ați auzit de Complexul de Agrement Călărași aflat și el în subordinea Primăriei Călărași? Acolo lucrează cu drag și spor 28 salariați.  La Serviciul Public locativ lucrează doar 64 salariați, la Piețe și Oboare 48 salariați, la Administrația Cimitirelor 16 salariați. Direcția de Asistență Socială are și ea mai multe servicii în subordine…aparatul propriu are 35 salariați, Serviciul de Asistență Medicală 18 salariați, Serviciul Creșă 26 salariați, Serviciul pentru persoane aflate în situații de risc 18 salariați, Serviciul Centre de zi 12 salariați.

Uluitor este Serviciul Public Pavaje Spații Verzi unde Primăria Călărași plătește 121 salariați, în condițiile în care Primăria are contractate prestări de servicii pentru tăierea ierbii, fasonat arbori cu mai multe firme private.

Adunați laolaltă salariații plătiți de Primăria Călărași din Taxele și impozitele locale ajungeau în aprilie la 686 persoane. Am estima că din bugetul local de vreo 1300 miliarde lei, vreo 700 miliarde ajung la salariile din Primărie, Direcțiile și Serviciile ei. Pentru investiții rămân ceva vreo 600 miliarde lei. Dar stați puțin…Domnul primar nu s-a oprit aici, la 686 salariați. În ședința de Consiliu local din luna iulie a cerut să se angajeze personal pentru celebrul bazin de înot didactic construit pe banii guvernului în stadionul Călărași. Ca și cînd Primăria ar fi vreo Direcție de sport ori un fel de Inspectorat Școlar…Aflăm pe surse, pentru că Primăria nu poate comunica cu o parte a presei… că un instructor de înot a fost încadrat la Serviciul Public Centrale Termice ( ce de multe centrale termice…) și Administrare Fond Locativ.

Înmulțiți 686 salariați cu un salariu mediu de 4000 de ron să zicem…și să vedeți ce bani frumoși, ce sume mari se transformă în salarii pentru…doar o lună.

Încadrarea a 686 salariați la Primărie ar trebui raportată la performanța acestora. Primăria Călărași ne uluiește însă prin lipsa de performanță. Nici un proiect nu a fost finalizat în cele 2 mandate de primar, din 2012 și până în prezent. Nu s-a construit Bazarul, Piața Centrală, Cinema Victoria sau Orizont. Din cele 2000 apartamente promise de primar prin acea Strategie de dezvoltare durabilă doar 38 au fost date în folosință în acest an. Din cei 250 km de străzi asfaltate s-a realizat ceva nesemnificativ, primarul fiind convins mai nou să excaveze și nu să asfalteze unele străzi. Pietele de biciclete trebuiau finalizate în 2017. Nimic concret. Lanțul lung al promisiunilor primarului Drăgulin și echipei sale mai depind de un mandat. Adică nu au avut 7 ani timpul necesar să își termine promisiunile, sau măcar să înceapă lucrări la unele dintre acestea. Zero barat?

P.S. Nu am făcut analiza încadrărilor într-un serviciu sau direcție. Ar fi uluitor să afli că vreo 10 juriști lucrează în Aparatul Central al Primăriei și că mai găsești câte 2 juriști încadrați pe la unele Direcții (singuri se plictisesc în birou?). Pe dumnealor nu avem cum să-i apreciem, deși se vorbește că pierd procesele pe bandă rulantă.

Promit că va urma…