Primăria Călărași & Direcția de multă Cultură lasă pradă hoților și oamenilor străzii casa memorială Ștefan Bănică

10 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primăria Călărași & Direcția de multă Cultură lasă pradă hoților și oamenilor străzii casa memorială Ștefan Bănică

În urmă cu câțiva ani primarul și alți mulți oficiali, politicieni și reprezentanți ai Direcției de cultură se pozau în fața plăcii comemorative fixată pe casa unde a locuit omul de televiziune, teatru, actorul Ștefan Bănică. Situată la intersecția str. Pompieri cu str. Rahova casa este părăsită și în stadiu de degradare. Geamurile sparte, pereții fisurați așteaptă o Comisie chemată de Direcția de Cultură. Există îndoieli că această Comisie ar fi sesizată pentru că nici la Școala nr 1/ acum gimnaziul Carol I Comisia nu a fost chemată decât după comiterea unei infracțiuni, tacit trecută cu vederea/ probabil favorizată de Primărie. 

 

Conform Wikipedia, Ștefan Bănică s-a născut la 11 noiembrie 1933 în Călărași. De Ziua Mondială a Teatrului din 2016, Ștefan Bănică a primit postum o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului (Cocor) și Placheta Orașului București, în semn de recunoaștere și prețuire pentru întreaga sa activitate în domeniul teatrului și filmului. 

Bănică a fost un actor și cântăreț român , de etnie romă , din Călărași . Pe lângă faptul că a jucat în mai multe filme, el a fost cunoscut și pentru interpretarea pieselor precum „Îmi acordați un dans”, „Cum am ajuns să te iubesc”, „Gioconda se mărită”, „Hei, coșar, coșar” și „ Astă seară mă fac praf “. Fiul său, Ștefan Bănică Jr. , este cunoscut și în industria divertismentului. S-a născut într-o casă situată pe strada Călărași (în prezent strada Pompierilor), din Călărași; tatăl său era Drăgan Constandache Bănică, un lăutar . [1]
În geamurile sparte ale casei memoriale, pentru a împiedica intrarea oamenilor străzii, vecinii au bătut scânduri. Tot ei, vecinii, dar și trecătorii reclamă dezinteresul primarului față de un astfel de clădire ce trebuie conservată. Ei își pun întrebarea cu ce se mai ocupă acea Direcție de Cultură.