Primăria Budești a cinstit memoria eroilor neamului de Ziua Națională

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primăria Budești a cinstit memoria eroilor neamului de Ziua Națională

Primăria Budești a respectat în acest an memoria ostașilor români care s-au jertfit pentru Patrie. Viceprimarul Nae Florin a participat la slujba religioasă organizată la monumentul eroilor din Aprozi, Gruu și Buciumeni. După slujba religioasă, Primăria Budești a depus o coroană de flori. Au participat consilieri locali și oameni ai comunității. Evenimentul a fost un prilej de discuții despre istoria vremiischimbările mari în plan european, din 1918 și priceperea liderilor români de a simți momentul istoric cunoscut sub numele de Marea Unire de la 1918: în martie 1918 unirea Basarabiei cu România, în noiembrie unirea Bucovinei cu România, iar în decembrie unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Totodată cei prezenți au fost informați despre gândurile bune și eforturile făcute de primarul Nae Sinel (ALDE) despre asfaltarea unor străzi din Aprozi, Gruiu și Buciumeni, despre ridicarea gunoaielor din localități, și proiectul demarat recent de realizare a monitorizării video a localităților pentru a se descuraja comiterea furturilor, aruncarea gunoaielor și alte fapte antisociale. Nae Florin a reconfirmat celor prezenți ambiția echipei primarului Nae Sinel de a face lucruri bune în continuare, cel mai important fiind pentru introducerea gazelor naturale în localități începând de anul următor, un proiect depus de Călin Popescu Tăriceanu/ ALDE care presupune realizarea gratuită a lucrărilor de introducere a gazelor în localitățile care au depus până la sfârșitul acestui an documentația necesară.