Primar Marian Iliuță/ Vlad-Țepeș: Realizăm o stație de tratare a apei, un parc fotovoltaic și asfaltăm 5 străzi…

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primar Marian Iliuță/ Vlad-Țepeș: Realizăm o stație de tratare a apei, un parc fotovoltaic și asfaltăm 5 străzi…
Primar, Iliuță Marian: Am depus un proiect important pe AFIR cu finanțare europeană pentru asfaltarea a 2,7 km. străzi din sate. Comisia de evaluare a fost recent pe teren pentru a stabili necesitatea lucrărilor. Sunt 450 de proiecte depuse, 230 sunt finanțate, și noi printre ele. Proiectul nu permite decât asfaltarea a maximum 3 km. Noi asfaltăm acum 5 străzi. Acum doi ani am mai asfaltat 5 străzi. An de an asfaltăm câteva, până vom termina asfaltarea satelor. 
Lucrările de la sala de sport vor fi finalizate în acest an
Așteptăm reluarea lucrărilor la Sala de sport. Acum este realizată cam 80%, este la stadiul de acoperiș. Vremea nu permite acum efectuarea lucrărilor. Constructorul a întâmpinat și probleme cu plata lucrărilor. Lucrările la sediul Primăriei încep în februarie. Nu dărâmăm sediul vechi ci facem o extindere lângă el, consolidări, remodelare, reabilitare.
Biserica din Vlad Țepeș va finaliza un așezământ social/ capelă
Am predat amplasament pentru grupul PSI și vor începe lucrările. Le realizăm aducțiunea cu apă. Noi avem apa din resurse proprii, exploatată de o societate a noastră. Avem de decolmatat puțurile în acest an și realizat alte câteva. Apa conține sulf în unele puțuri și de aceea. În schimb costă cam 3 lei metrul cub. Suplimentar vrem și o stație de tratare a apei. Săptămâna viitoare semnăm contractul de finanțare prin Programul Anghel Saligny. Costul este undeva la 9,2 milioane lei. Scoate la licitație proiectarea și execuția și vom începe lucrările prin aprilie, asta dorim. Ne preocupă creșterea calității vieții locuitorilor noștri. De aceea vom moderniza și rețeaua existentă pentru că la cap de stradă cu există circuit de recirculare iar apa se oprește Vom realiza aceste lucrări pentru că apa de la bazin de la stație furnizăm apă potabilă. Lunar Ecoaqua și DSP fac analiza acesteia. 

fostul sediu al primăriei va fi consolidat, clădirea va fi extinsă și reabilitată în februarie

Un proiect important pentru noi este realizarea unui parc fotovoltaic prin finanțare de la AFM pe 1,68 hectare. Va asigura iluminatul public și necesitățile Primăriei, respectiv iluminat, apă – canal, școli /  pentru a reduce costurile.