Primar Gheorghiță Cărtușanu: Proiectul meu este dezvoltarea com. Fundeni. VIDEO

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primar Gheorghiță Cărtușanu: Proiectul meu este dezvoltarea com. Fundeni. VIDEO

Fiecare primar este reprezentantul administrației publice al unei comune sau mai multor localități. Nu ar trebui să existe diferența apartenenței politice a primarilor. Am spus permanent asta…Din păcate văd că unii oameni doresc lucrul ăsta. Nu este normal…Avem cu ce ne mândri, mai ales că toată lumea vorbește astăzi că investim în educație sau în sănătate. Eu vin și arăt proiectele noastre. Reabilitarea și extinderea Școlii nr. 1 s-a finalizat la 1 mai 2021. La fel, vorbind de modernizarea și extinderea dispensarului și acesta a avut o etapă finalizată. Suntem în grafic cu toate proiectele destinate oamenilor, comunității noastre – spune primarul Gheorghiță Cărtușanu. Noi nu știam că vine pandemia când am început acest proiect al Dispensarului. Și totuși am proiectat ca fluxul de pacienți să intre pe o parte și să iasă pe altă parte a clădirii. Investim continuu în educație pentru ca copiii noștri să nu se plângă că nu au condiții. Nu putem compara condițiile de astăzi nici pe departe cu cele de acum 20 de ani.

 VIDEO

Gheorghiță Cărtușanu: Căminul Cultural dezvoltat prin CNI a trebuit să adopte o altă soluție tehnică…Datorită stării avansate de degradare, prin dispoziție și Notă de renunțare vom construi mai ieftin pe acel amplasament altul nou – arată Cărtușanu. Din analiza comparativă a prețurilor și calității lucrărilor executate am constatat cu specialiști că este mai ieftin și mai durabil să construim un Cămin Cultural nou. Am găsit receptivitate la ministere. Rolul Căminului Cultural este important pentru viața socială și culturală a unei comune. Acolo pot evolua ansambluri de dansuri, echipe, formații de tineri cu spectacole școlare, putem organiza întâlniri, șezători și redescoperi trecutul. Acolo tinerii noștri pot învăța o meserie sau petrece util timpul liber vizionând un film. Căminul Cultural este locul unde se pot aduna fermierii, unde pot dezbate soluții de urmat… Sunt atâtea destinații pentru care acest proiect al nostru a devenit unul de suflet.

Vorbind de suflet… Proiectul nostru de introducere a gazelor naturale în localitate este primul din județ, privind o soluție nouă. Împreună cu Frumușani cca 12 000 locuitori vor beneficia de gaze naturale și de confort în locuințe. Dorim ca să racordăm școlile, grădinițele, dispensarele și celelalte Instituții locale la rețeaua de gaze. Este ceva normal…La noi această investiție este privată. Este altfel decât soluțiile oferite de către stat. Recepția amplasamentului a făcut-o pe 10 martie în acest an. Echipa mea se implică pentru fiecare pas din proiect. Este vorba de 3 – 5 salariați în funcție de expertiză și atribuții. Respectăm termenele și ne încadrăm în costurile previzionate. Aici este rolul contabilului dintr-o instituție, al secretarului, al responsabilului de la urbanism – arată Gheorghiță Cărtușanu.

Am organizat prin CNI licitație pentru construirea unei săli de sport pentru elevi. Termenele sunt zilnic urmărite. Problema este mai ales a finanțării. Nu poți opri o lucrare din cauza neplăților. 1 mai a însemnat pentru noi terminarea celui de al doilea proiect de asfaltare. Am turnat de mult primul strat. Am turnat o parte din stratul al doilea și realizat podețele de acces în locuințe. Este un proiect prin care am mai dezvoltat comuna cu încă 7,5 km. de asfalt. Prin primul proiect am realizat vreo 9 km. de străzi. Urmează al treilea proiect de asfaltare. L-am depus prin FDI…Mai avem de asfaltat dar în fiecare an avem un progres al lucrărilor și sunt asfaltate alte străzi. Fundeni are 35 km. de drumuri comunale. Mi-am propus să le finalizez în acest mandat... a declarat pentru Atitudinea din Călărași, primarul com. Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu