Președintele Vasile Iliuță caută soluții pentru a plăti salariile angajaților…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Președintele Vasile Iliuță caută soluții pentru a plăti salariile angajaților…

Situația deficiențelor financiare datorate unor repartiții defectuoase a fondurilor financiare către Consiliul Județean a constituit subiect al intervenției președintelui  Vasile Iliuță într-o conferință de presă. Acesta a declarat că  că nu are bani suficienți pentru plata salariilor angajaților Consiliului Județean și instituțiilor subordonate. Totul se suprapune cu dublarea prețurilor la carburanți și energie electrică și triplarea prețurilor la gazele naturale. Situația este jalnică în condițiile în care trebuie asigurate și resurse financiare pentru a plăti contravaloarea gazelor naturale consumate la aceste instituții.  Iliuță a descris în termeni duri starea de sărăcie la care au fost supuși românii și lipsa de soluții a celor care pretind că mai guvernează această țară. Vasile Iliuță a descris condițiile generate prin repartiții inegale de către prim – ministrul Florin Cîțu, împreună cu echipa Partidului Național Liberal Călărași care au  realizat repartiția bugetară din Fondul de rezervă al Guvernului după bunul plac a indicat Vasile Iliuță.

Vasile Iliuță: Județul Călărași a încasat în total o sumă de aproape 17.000 de lei, iar Consiliul Județean Călărași a primit 2.441 de lei, conform hotărârii privind alocarea sumelor unităților administrativ teritoriale. Aceste sume au fost alocate fiecărui județ în funcție de solicitările inițiate de instituțiile prefectului și consiliile județene. Suma prevăzută ca necesar în adresele trimise Ministerului Dezvoltării pentru asigurarea salariilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, ale muzeului, bibliotecii și a Centrului Județean de Cultură, era de 21 de mil. Motivația juridică este aceea că Guvernul PNL nu a ținut cont de criteriile adreselor pe care fiecare administrație le-a înaintat prefectului și Ministerului Dezvoltării. Adresele înaintate de noi, cu justificările financiare detaliate și expunerile de motive necesare unei finanțări corecte au fost ignorate a  arătat președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță.

Urmare situației nedorite create Consiliul Județean Călărașia a  depus o plângere prealabilă la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru anularea hotărârii privind repartia sumelor de bani. Consiliul Județean Călărași a indicat necesitatea existenței  unui echilibru financiar între administrațiile locale conduse de PSD și PNL, pentru că dezvoltarea partidelor nu ține cont de orientarea politică a conducerii primăriilor din județ ci de cerințele specifice fiecărei localități la dezvoltare.