Președintele Iliuță ar anunța schimbarea unor directori. Iată cine…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Președintele Iliuță ar anunța schimbarea unor directori. Iată cine…

Este greu să-i spui președintelui Iliuță că ai probleme cu societatea sau instituția unde ești manager și ai înșelat așteptările. Practic încrederea președintelui Iliuță nu poate fi păcălită cu niște poze sau pachete făcute cadou copiilor săraci de Crăciun. El așteaptă ca performanța să fie dovedită și să existe un progres vizibil pentru activitatea fiecărei deconcentrate unde a numit oameni care trebuie să fie responsabili.

Pe lista acestora, a celor responsabili, presa călărășeană a observat că există directori oameni bine intenționați. Unii cum ar fi Daniela Arbagic s-a confruntat cu probleme mari la pandemie, cu salarizarea personalului și reorganizarea unor centre în paralel cu deschiderea altora noi. Cristi Marin manager la Spitalul Săpunari are de gestionat un proiect important și s-a remarcat prin încadrări de personal calificat, dar și calitatea serviciilor asigurate acolo. Un alt om responsabil este Georgiana Teodorescu de la Centrul Județean de Creație și Cultură, devenită model de urmat de către Ionela Ichim de la Biblioteca Județeană.  Practic observi cu ochiul liber preocupare permanentă, diversitate în activitate, implicarea echipelor. Nu este ușor să organizezi spectacole sau manifestări internaționale și să îți sacrifici timpul liber, concediile dar dovedești că ești cel mai bun.

Pe lista președintelui Iliuță sunt și subiecte nedorite. Primul a fost insolvența Clubului de Fotbal AFC Dunărea 2005 Călărași. A urmat cu problemele tehnice și financiare cauzate la lucrările portului turistic.

Gestionarea prețurilor la serviciile de apă și canalizare este un alt subiect. Cel mai important este însă la S.C. Drumuri și Poduri Călărași pe care gurile rele o descriu aflată pe furiș în insolvență. Vasile Iliuță nu poate admite așa ceva. Mai ales după ce a investit în societate sume uriașe, a adus din Austria împreună cu Bogdan Mihai zeci de autospeciale pentru deszăpezire dar și efectuarea unor lucrări. Raportul Curții de Conturi este însă reprezentativ pentru societatea aflată deocamdată în imposibilități greu de rezolvat, chiar dacă sarcina s-a încredințat temporar lui Bogdan Mihai pentru a produce remedierile necesare.

S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași a schimbat mulți directori în mandatul lui Vasile Iliuță și nu întâmplător. Este un om exigent, prea exigent spun doar puturoșii, cei aflați pe lista lui Iliuță pentru a fi schimbați. Activitatea societății nu mai poate fi prezentată la conferințe de presă nici de către Mihăiță Beștea, coordonatorul acesteia. Iliuță are așteptări mari. Vrea să onoreze ce a promis. Adică să nu mai existe vreun kilometru de drum județean de pământ la sfârșit de mandat. Asta este greu, imposibil mai ales că în ultimi doi ani nu s-a depus interesul așteptat. Un alt motiv este calitatea lucrărilor care prezintă pe unele drumuri degradare prea devreme. Despre partea financiară o pot descrie doar specialiștii Curții de Conturi sau doamna Mureșan, directorul economic al C.J. Investițiile trebuie motivate de activitate, de fapte. Altfel…