Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici cere responsabilitate cu ocazia CEx -ului de la Tulcea. Iată de ce…

3 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici cere responsabilitate cu ocazia CEx -ului de la Tulcea. Iată de ce…

Social democrații se bucură de concediu prin…muncă. Ei au început seria CEx-urilor în teritoriu, la Brăila, Galați și Tulcea, alături de Viorica Dăncilă, președintele partidului și de Mihai Fifor, secretarul general.

Motivația efectuării acestor CeX-uri în teritoriu este aceea că nici liderii, nici membrii, nici susținătorii acestui partid nu au fost deloc mulțumiți de rezultatul obținut la ultimele alegeri. O altă motivație o prezintă Eugen Teodorovici: Sper că toți, am înțeles că nu trebuie să căutăm motive și justificări în exterior și că, uneori, trebuie să acceptăm un adevăr incomod, unei minciuni convenabile.

Eugen Teodorovici: Simt că este nevoie să refacem, reconstruim și redobândim acea unitate în diversitatea propriului partid. Dar o diversitate înțeleasă ca respect față de colegi și implicare reală, chiar ca o critică dreaptă și constructivă, nu ca o exteriorizare exagerată a propriilor inacțiuni și frustrări….Urmează alegeri extrem de importante, atât pentru președinția României, la finalul acestui an, cât și alegeri locale și parlamentare, anul viitor. Deci ne așteaptă ore, zile și luni de muncă în echipă, în care avem nevoie de mai multă coerență, seriozitate, de atitudine și acțiune responsabilă, în care nu prea mai e loc de pălăvrăgeală, harjoneală și teribilism.

Conducerea PSD nu se află întâmplător la Tulcea, aceasta fiind într-o serie de deplasări prin județe pentru a identifica  disfuncționalități ce trebuiesc reparate. Acestea vizează atât buna funcționare a aparatului Guvernului din teritoriu dar și o analiza a rezultatelor organizațiilor PSD din județe, ca urmare a alegerilor europarlamentare. Surse de presă reconfirmă că social democrații care nu s-au implicat în implementarea Programului de guvernare nu vor avea loc în acest partid. O astfel de vizită este planificată și în județul Călărași, care deși figurează printre primele 10 locuri pe țară în clasamentul alegerilor europarlamentare, are unele probleme de remediat pentru corecta implementare a Programului de guvernare. Se mai vehiculează că indicatorii de performanță ai Instituțiilor deconcentrate vor fi atent analizate, și nu se vor admite scuze.

Liderul PSD Călărași Iulian Iacomi a declarat faptul că principalele realizări economice și sociale ale echipei PSD Călărași sunt atent analizate periodic, iar lipsa de performanță și/ sau neimplicare a unor colegi nu trebuie să frâneze sub nici o formă Programul de guvernare al PSD.

Cu ocazia CEx – ului de la Tulcea, președintele PSD Viorica Dăncilă a  spus că vor fi verificate şi entităţile din cadrul unor ministere care au mai mulţi şefi decât angajaţi: “Sunt ministere în care avem entităţi cu mai mulţi factori de conducere decât salariaţi: Avem entităţi unde vrem să vedem ce au făcut într-un an de zile. Avem societăţi, şi am văzut una chiar săptămâna trecută, în care veniturile sunt egale cu cheltuielile, dar şi-au crescut salariile. Nu este o abordare corectă. Nu putem irosi banul public şi trebuie să fim foarte fermi în astfel de situaţii. De săptămâna viitoare vom lua fiecare minister în parte, vom analiza toate aceste lucruri şi vom vedea cum putem descentraliza şi să lăsăm unităţile din teritoriu în subordinea consiliilor judeţene şi să apropiem decizia de cetăţeni“, a menţionat Viorica Dăncilă.

“Sunt foarte multe persoane, pe unele dintre ele le ştim, pe altele le aflăm acum când facem analiza fiecărui minister, persoane care sunt detaşate de la societăţi comerciale. Dacă este angajat de trei zile pe salariul de prim-ministru, detaşarea se face pe salariul din societate. Aceste lucruri nu le mai putem accepta. Vom cere detaşările de la fiecare minister în parte, pentru că nu e corect şi nu e un mod constructiv de abordare”, a afirmat premierul.