Prefectul Barbu Valentin dă detalii despre situația clădirii Prefecturii

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Prefectul Barbu Valentin dă detalii despre situația clădirii Prefecturii

În cadrul unei conferințe de presă de la sediul PNL Călărași, prefectul Barbu Valentin a răspuns presei cu detalii asupra situației clădirii Prefecturii care se află într-o stare avansată de degradare și are nevoie de reparații capitale urgente…

Prefect, Barbu Valentin: Așa cum am spus în ultimele șase luni de zile, am fost și la ministrul de Interne Bode, avem promisiunea că va fi promovată Hotărârea de Guvern, în sensul în care se va revoca dreptul temporar de administrare al CJ. Din fericire, există finanțări pentru reabilitarea Palatului prefecturii. În urmă cu două luni de zile am vorbit cu domnul președinte și a recunoscut că efortul de 57 de milioane de lei, 570 de miliarde lei vechi, este unul foarte mare pentru bugetul județului Călărași.

Dacă acești bani vor veni din surse guvernamentale, de ce să nu îi luăm, în condițiile în care CJ nu are acești bani?! Nu înțeleg, orgoliul e atât de mare, să sabotezi, pentru că mai este ceva de făcut?! În 2013, CJ Călărași a dat o Hotărâre prin care renunță la administrarea clădirii, nu s-a dus la capăt acest lucru, acum trebuie făcut un proces verbal de recepție a lucrărilor de consolidare, și subliniez acest aspect, pentru că finanțarea obținută de la BIRD a fost pentru consolidare, dar nu s-a mai realizat acest proces verbal de recepție. Am trimis adrese, către CJ, primărie și ISC, să ne pună la dispoziție acest proces verbal dacă există, dacă nu să se rezolve această situație.

Clădirea cu 58 de camere a  Instituției Prefectului jud. Călărași este o clădire de patrimoniu, construită în 1895. Ea  riscă să se deterioreze pentru că nu sunt bani pentru întreţinerea reparaţiilor făcute deja, iar aripa de nord se află într-o stare avansată de degradare. Aripa de sud, în care funcţionează Prefectura, a fost reabilitată în 2008 / finanțare  de la Banca Mondială. Deocamdată au fost  efectuate lucrările doar lucrările de consolidare ale clădirii.