PreaSfințitul Vincențiu a oficiat o slujbă în mun. Călărași de Ziua Unirii

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PreaSfințitul Vincențiu a oficiat o slujbă în mun. Călărași de Ziua Unirii

Astăzi 24 ianuarie 2021, de Ziua Unirii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia Mircea Vodă – Călărași din Protopopiatul Călărași. slujbă la care au oficiat și părinții Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop de Călărași, alți preoți și diaconi din Biserica Ortodoxă.

    Slujba a avut și participarea corului „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași  condus de preotul Laurențiu Marian Dobre.  PreaSfințitul a intonat cereri pentru cei bolnavi, iar la  finalul slujbei a citit rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei. Au fost împărtășiți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a fost  felicitat corul parohiei pentru interpretare.

    Preasfinția Sa Vincențiu a vorbit despre  vindecarea orbului din Ierihon, despre puterea credinței acestui om nevăzător, care auzind de minunile Mântuitorului Iisus Hristos a nădăjduit că-L va întâlni și a crezut că va fi vindecat de El. După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba ce a marcat ziua de 24 ianuarie, ce amintește în istoria României de Unirea Principatelor Române, anul acesta, împlinindu-se 162 de ani. Preasfințitul Vincențiu a binecuvântat credincioșii prezenți la slujbă.