Pompierii călărășeni își fac datoria

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Pompierii călărășeni își fac datoria

Intervenţie la incendiu de locuință în localitatea Satu Nou, comuna Ileana

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale de capacitate mărită, timp de aproximativ 55 de minute, lichidând arderea în limitele găsite

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coșului de evacuare a fumului, deteriorat și neprotejat corespunzător față de materialele combustibile

 

      În data de 04.01.2017, ora 16.49, două echipaje specializate de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Satu Nou (Odaia), comuna Ileana,  pentru stingerea unui incendiu care se manifesta violent la acoperișul și podul unei locuințe, proprietate individuală, aparţinând lui Petre  O.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la acoperișul locuinței, existând risc de extindere la celelalte camere, anexe și  bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 55 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coșului de evacuare a fumului, deteriorat și neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

În urma incendiului au ars: elemente din structura podului și acoperișului casei și mai multe materiale textile, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 3.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 20.000 de lei.

La locul incendiului s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor SMURD, care nu a intervenit, nefiind cazul, toate persoanele fiind în afara oricărui pericol.