Pompierii călărășeni din nou, la datorie

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Pompierii călărășeni din nou, la datorie

            Intervenţie la incendiu de imobil P+1 în satul Dârvari, comuna  Tămădău

 Trei echipaje profesioniste de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au acţionat pentru stingerea incendiului cu trei autospeciale timp de aproximativ patru ore, evitând posibilitatea propagării arderii la gospodăriile învecinate și la alte bunuri materiale

 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la instalaţia unui frigider aflat sub tensiune

          În data de 28.01.2017, ora 03.18, trei echipaje specializate de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze pe raza localității Dârvari, comuna Tămădău Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un imobil P+1, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta puternic, generalizat, cu flacără și cu fum dens la acoperişul imobilului pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi, cât și în interiorul acestuia, existând risc de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la instalaţia unui frigider electric aflat sub tensiune.

Pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ patru ore.

În urma incendiului a ars respectivul imobil în proporție de 100% și mobilierul aferent acestuia, iar un autoturism aflat lângă imobil a fost afectat în proporţie de 30% valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 265.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la gospodăriile din imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit și au lichidat incendiul în limitele găsite.

 

 

Intervenţie la incendiu de locuinţă în localitatea Frumuşani

 

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au acţionat două autospeciale pentru stingerea incendiului timp de aproximativ trei ore,  evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect și neizolat corespunzător al unui boiler aflat sub tensiune

         În data de 29.01.2017, ora 22.27, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Frumuşani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparţinând lui L.D.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la întreagha locuinţă,existând risc de extindere a arderii la celelalte bunuri materiale din imediata apropiere.

 

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ trei ore.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect și neizolat corespunzător al unui boiler aflat sub tensiune.

În urma incendiului a ars întreaga locuinţă, mai multe materiale textile, materiale plastice și mobilier din camerele locuinței, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 30.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, reușind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

 

 

 

                    Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

        Plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu