Pompierii călărășeni, din nou la datorie

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Pompierii călărășeni, din nou la datorie

                                     Intervenţie la incendiu de plante furajere într-o gospodărie din localitatea Vărăşti, comuna Dorobanţu

 Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet a acţionat timp de 25 de minute pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii la locuinţa proprietarului şi la alte bunuri materiale

 

         Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte în vederea igienizării şi l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt

          În data de 24.03.2017, ora 15.08, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Vărăşti, comuna Dorobanţu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de plante furajere dintr-o gospodărie, proprietate individuală, aparţinând lui I. M. La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la căpiţele de furaje, existând pericolul ca arderea să se propage la adăpostul de animale şi la locuinţa proprietarului.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte, l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt, astfel fiind posibil ca jarul sau scânteile rezultate în urma arderii să se propage la plantele furajere uscate aflate în imediata apropiere.

Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 25 de minute. În urma incendiului au ars aproximativ 4000 kg de plante furajere, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 3.000 de lei.

Echipajul de stingere a lichidat rapid incendiul în limitele găsite, evitând pericolul extinderii arderii la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, fiind astfel posibilă  salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 90.000 de lei.

 

Intervenţie la incendiu de locuinţă în comuna Luica, pe strada Mihai Eminescu

 Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au acţionat pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ patru ore, evitând pericolul propagării arderii la vecinătăţi

 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei proprietarului, care a folosit o lampă pentru a curaţa cu flacără mai multe straturi de vopsea pe un perete al unei anexe  În data de 24.03.2017, ora 14.34, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Luica, pe strada Mihai Eminescu,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui C.D.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens atât la acoperişul casei, cât şi în interiorul acesteia. Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ patru ore.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei proprietarului, care a folosit o lampă pentru a curaţa cu flacără mai multe straturi de vopsea pe un perete al unei anexe.

În urma incendiului au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 300 de metri pătraţi, trei uşi şi şase ferestre, elemente de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale plastice şi textile, un panou solar şi un generator de curent, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 30.000 lei. Totodată, din cauza incendiului s-au deteriorat mai multe bunuri materiale aflate în imobil.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 90.000 de lei.