Pompierii călărășeni, din nou la datorie…

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Pompierii călărășeni, din nou la datorie…

                      

 

                                   Incendiu la depozit de furaje într-o gospodărie din comuna Mânăstirea

 Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet au acţionat pentru stingerea incendiului cu o autospecială de capacitate mărită timp de o oră şi 35 de minute, lichidând arderea în limitele găsite

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte şi l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt

       În data de 05.03.2017, ora 14.21, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Mânăstirea, pe strada Plopilor, pentru stingerea unui incendiu de plante furajere, care se manifesta violent într-o  gospodărie, proprietate individuală, aparţinând lui A. V.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la depozitul de plante furajere, existând risc de extindere la celelalte anexe și  bunuri materiale aflate în imediata vecinătate. Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 35 de  minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte şi l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt. În urma incendiului au ars aproximativ 4000 kg de plante furajere, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 500 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere și chiar la casa proprietarului, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 20.000 de lei.

 

 

Intervenţie la incendiu cu victimă în localitatea Grădiştea

 O femeie în vârstă de 87 de ani și-a pierdut viața în urma incendiului, fiind găsită carbonizată pe podeaua din holul locuinței de către pompierii militari 

 Două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit timp de două ore și 10 minute pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii la vecinătăţi

          În data de 05.03.2017, ora 20.03, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Grădiştea, pe strada Şerban Vodă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui I. P.    La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul acoperişului casei, pe toată suprafaţa acestuia, cât şi în interiorul locuinţei. existând pericol de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări uitate aprinse.        Două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore și 10 minute.

Pe timpul operațiunilor de stingere, pompierii militari au găsit în holul locuinței, pe podea, în apropierea unei uşi și trupul carbonizat al proprietarei, în vârstă de 87 de ani. În urma incendiului au ars: acoperişul casei, elemente de mobilier, aparatută elşectrocasnică, materiale textile şi materiale plastice, mai multe uşi şi tocurile din lemn ale ferestrelor, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 40.000 lei.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care femeia în vârstă de 87 de ani și-a pierdut viața.

                            Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu