Polițiștii și jandarmii călărășeni saltă pe comercianții de droguri

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Polițiștii și jandarmii călărășeni saltă pe comercianții de droguri

PRODUSE SUSCEPTIBILE DE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE CONFISCATE DE POLIȚIȘTI

 Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Călărași şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, au prins în flagrant delict un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de efectuarea fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cel în cauză a fost arestat preventiv.

 La data de 14 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călăraşi, au realizat o acțiune de prindere în flagrant a unei persoane, bănuite de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Din cercetări a reieşit că, bărbatul în vârstă de 38 de ani, ar fi  transportat produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, achiziționate din municipiul Constanța, pe care intenționa să le comercializeze în județul Călărași.

În autoturismul celui în cauză, au fost descoperite 171,3 grame de fragmente vegetale (produse susceptibile a avea efecte psihoactive), 9,8 grame de pulbere albă (produse susceptibile a avea efecte psihoactive), un cântar de precizie, un pachet cu 1.000 de pliculețe transparente și 4.200 de lei. Ulterior prinderii în flagrant delict,  au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, în judeţul Călăraşi. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 59 de pliculețe transparente cu fragmente vegetale, în greutate totală de 17,54 grame și alte 11,4 grame de produse cu efect psihoactiv sub formă de fragmente vegetale, neporționată.

Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 15 decembrie a.c., instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celui în cauză, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Călărași și al jandarmilor.