Polițiștii călărășeni nu se opresc din controalele antiCovid

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Polițiștii călărășeni nu se opresc din controalele antiCovid

În urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate 79 de societăți comerciale, peste 760 de locații de interes, 326 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 3.210 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/2020. Poliţiştii vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.

Totodată, activitățile vor fi intensificate în localitățile unde rata de incidență a depășit 6 la 1.000 de locuitori, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV 2, dar și conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care sunt expuși, dacă nu respectă măsurile de protecție sanitară.

În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.