Polițiștii călărășeni mai destructurează un grup de infractori

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Polițiștii călărășeni mai destructurează un grup de infractori

ARESTAȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE, PROXENETISM ȘI CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT

 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Călărași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de persoane și proxenetism. 3 persoane au fost arestate preventiv.

 

La data de 16 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 5 percheziții, în municipiul Călărași, la locuințele mai multor persoane bănuite de trafic de persoane și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2015 – mai a.c., cei în cauză prin constrângere fizică și psihică ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în Olanda.

3 persoane, cu vârste cuprinse între 33 și 39 de ani, au fost arestate preventiv, iar față de o a patra persoană s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.