Polițiștii călărășeni mai dau o lovitură traficanților de droguri de risc

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Polițiștii călărășeni mai dau o lovitură traficanților de droguri de risc

CERCETAT PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Călărași şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Călărași efectuează cercetări pentru trafic de droguri de risc față de un bărbat care a condus un autovehicul pe A2 fără să posede permis și fiind sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive. Acesta a fost arestat preventiv.

 În seara de 8 august 2017, polițiștii Biroului de Poliţie Autostrada A2 au depistat un bărbat de 34 ani din București, după urmărirea autovehiculului în care se afla și circula cu viteză excesivă la km. 99. În mașina, în care se mai afla un alt tânăr de 23 ani, din București, au fost depistate un recipient din sticlă ce conținea 12 grame cannabis, o pipă cu fragmente de drog şi un cântar de precizie, utilizat la porţionarea şi comercializarea drogurilor. Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din Călărași şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Călărași, din anchetă rezultând indicii că persoanele în cauză ar fi consumat băuturi alcoolice și droguri de risc pe Litoral, iar apoi ar fi plecat spre municipiul București, autoturismul fiind condus de bărbatul de 34 ani, care nu poseda permis de conducere. În urma efectuării analizelor toxicologice asupra mostrelor de sânge recoltate de la cel care a condus mașina, s-a constatat că avea o alcoolemie de 2,60 g/l alcool pur în sânge. Acesta a fost reținut de procurorii D.I.I.C.O.T. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi sub influenţa unor substanţe psihoactive şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

În cursul zilei de 10 august 2017, a fost prezentat magistraților Tribunalului Călărași, care au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.