Poliția rutieră și consilierii au propus măsuri tehnice pentru fluidizarea circulației rutiere în mun. Călărași. Primăria tace și nu face. Până când?

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Poliția rutieră și consilierii au propus măsuri tehnice pentru fluidizarea circulației rutiere în mun. Călărași. Primăria tace și nu face. Până când?

IPJ Călărași arată faptul că specialiștii acesteia au efectuat o serie din propuneri în cadrul Comisiei de Siguranță a Circulației din cadrul Primăriei Municipiului Călărași. Măsurile vizau creșterea siguranței participanților la trafic și fluidizarea circulației rutiere:

  • Instalarea de semafoare inteligente în intersecțiile aglomerate de la școala nr. 5, școala nr. 10, Liceul Agricol, „5 Călărași”;
  • Realizarea de sensuri giratorii la intrările în municipiul Călărași și în intersecțiile din zonele „5 Călărași”, „Bălan”, „Orizont”;
  • Instalarea camerelor de supraveghere cu funcția de citire a numerelor de înmatriculare la intrările în municipiu, în intersecțiile aglomerate și în zona pricipalelor instituții publice cu aflux de cetățeni;
  • Realizarea benzilor de preselecție la stânga pe str. Prel. București lângă scuar în intersecțiile cu străzile Crișana, Nufărului și Zăvoiului, precum și realizarea benzilor de intermitent la dreapta în intersecțiile semaforizate de la „Volna” și „Orizont”;
  • Instalarea indicatoarelor de orientare și informare la intrările în municipiu pentru dirijarea traficului greu pe varianta ocolitoare și interzicerea traficului greu și a transportului de mărfuri pe străzile aglomerate.

IPJ precizează că toate măsurile întreprinse de polițiștii rutieri, prezența efectivă în zona de competență și acțiunile desfășurate vizează salvarea de vieți, prin creșterea gradului de siguranță a tuturor participanților la trafic.

Contactați telefonic, consilieri din Comisia de Circulație a Consiliului local au confirmat că aceste propuneri au venit și din partea lor de peste 6 luni, și deși propunerile au fost votate nu se vrea a fi implementate. Consilierii PSD dau exemplul sensurilor giratorii de pe str București de la liceul Agricol sau de la intersecția str Variantă cu str Sloboziei a căror realizare este amânată de…realizarea unui proiect autorizat. Consilierul Chiriță Alexandru spune că siguranța circulației reprezintă o urgență, ce nu permite amânări. Dă exemplul unor municipii comparabile cu al nostru unde s-au realizat lucrări în regim de urgență. Consilierii Chiriță și Buzea doresc să informeze pe călărășeni că s-a cerut realizarea de trotuare pentru pietonii ce riscă să fie acroșați de autovehicule la coborâre în Parc Dumbrava ori pe străzi unde nu există trotuare. Tot ei au arătat că s-au achiziționat camere de supraveghere care nu sunt utile, și funcționează defectuos. Consilierii arată că ei s-au plictisit de solicitările de amplasare de semafoare Primăriei de foarte mult timp aceasta neluând măsuri. Sunt indicate intersecția Bălan, Agneza, Scoala 5, alte Instituții de Invatamant. Aceste solicitări au venit si din partea cetățenilor atât în sedințele de Consiliu local cât și pe rețelele de socializare, fără a se primi vreun răspuns din partea Primăriei.