Poliția locală din mun. Călărași asigură buna desfășurare a Festivalului Internațional Hora Mare și de Ziua Marinei

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Poliția locală din mun. Călărași asigură buna desfășurare a Festivalului Internațional Hora Mare și de Ziua Marinei

Centrul Judeţean de Cultură și Creație Călăraşi, susținut de Consiliul Județean Călărași, organizează în perioada 12 – 15 August 2017, cea de a XXV-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor “Hora Mare”. Manifestarea se va desfășura în Parcul Dumbrava și va fi asigurată de efective ale Poliției mun. Călărași. În fiecare zi se vor asigura 3 echipaje de ordine publică, ce vor fi suplimentate cu o patrulă de polițiști locali pentru verificarea și sancționarea faptelor de comerț nelegal. Avem zilnic asigurat un efectiv de 8 polițiști locali pentru buna desfășurare a evenimentului, spune adjunctul Poliției locale Călărași, Gabriel Vrânceanu.

Pe data de 12 august un echipaj suplimentar va însoți ansamblurile artistice străine pe traseul Penny1la Parc Dumbrava împreună cu Jandarmeria și lucurători ai IPJ. Se va asigura fluidizarea circulației și blocarea intersecțiilor la liceul Agricol și 5 Călărași pe strada București, unde ansamblurile vor prezenta 5-10 min un program artistic pentru cetățeni.

Polițiștii locali vor asigura manifestarea apoi în parcul Dumbrava între orele 18-24. Dacă se aprobă prin Dispoziție de primar restricționarea accesului auto în parc, suplimentar vom mai asigura un echipaj de circulație pe șoseaua Chiciului la intrare în parc, spune adjunctul Poliției locale, acolo fiind necesară dirijarea și fluidizarea traficului.

De ziua Marinei Poliția locală va participa cu 25 de polițiști locali pentru asigurarea bunei desfășurări a manifestărilor, fluidizarea traficului rutier în zona parcului central si străzilor adiacente acestuia. Vom concura ca de obicei cu jandarmii călărășeni pe linia măsurilor de ordine publlică – asigură adjunctul Poliției locale Călărași.

De menționat că și în cadrul acestei ediții, șase țări, printre care și România, își vor promova folclorul specific zonei de proveniență, prin programe spectaculoase de muzică și dansuri tradiționale, pregătite special pentru publicul călărășean.

Țările care și-au confirmat participarea în cadrul festivalului sunt:
– Italia, cu Ansamblul ”Kellarious”
– Slovacia, cu Ansamblul ”Inovec”
– Muntenegru, cu Ansamblul ”Danilovgrad”
– Bulgaria, cu Ansamblul ”Nastroenie”
– Serbia, cu Ansamblul ”Krusik”

Ca în fiecare an, vor participa la paradă și vor urca pe scena Festivalului de Folclor ”Hora Mare”, cele mai reprezentative ansambluri din Județul Călărași, promovând astfel folclorul specific zonei ”Bărăganului”:
– “Bărăganul” – aparținând Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași;
– “Brâulețul Dunării“ – aparținând Comunei Grădiștea ;
– “Hora“ – aparținând Comunei Independența ;
– “Dorulețul“ – aparținând Comunei Vlad Țepeș ;
– “Grâușorul“ – aparținând Comunei Jegălia ;
– “Mlădițele“ – aparținând Comunei Dichiseni ;
– “Unirea“ – aparținând Comunei Unirea ;
-”Dor de dor” – aparținând Comunei Dor Mărunt ;
-“Dâlga” – aparținând Comunei Dâlga ;
– “Macii Bărăganului” – aparținând Comunei Ciocănești ;
– “Mugurelul”- aparținând Comunei Alexandru Odobescu;
– “Ghiocelul junior” – aparținând Palatului Copiilor Călărași ;
– “Roseți ” – aparținând Comunei Roseți ;
– “Cununița Grâului” – aparținând Comunei Modelu ;
– “Borcea” – aparținând Comunei Borcea ;
– “Spicul” – aparținând Comunei Dorobanțu ;

De asemenea, pentru participarea în cadrul festivalului, Ansamblul folcloric ”Bărăganul”, precum și Taraful Folcloric ”Bărăganul”, ale Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, pregătesc un program complex, plin de culoare, de dansuri și muzică tradițională autentică.

Poliția locală Călărași face apel la cetățeni, ca de obicei, să respecte buna desfășurare a spectacolelor, regulile de conviețuire socială. Șeful Poliției Anghel Daniel face apel la cetățeni să nu folosească autoturismele pentru a se deplasa la aceste manifestări, cunoscute fiind lipsa locurilor de parcare din zonă, dar și traficul foarte aglomerat ce se preconizează.