Poliția locală Călărași & DSV, pentru unii mumă, pentru alții …ciumă?

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Poliția locală Călărași & DSV, pentru unii mumă, pentru alții …ciumă?

În mun. Călărași, Pe strada Independenței intersecție cu strada Popa Șapcă descoperim anunțuri uluitoare expuse pe clădiri publice: Vând pui găină rasă mixtă și carne+ furaje. Vând găini / cocoși, pui de carne, curcani, prepelițe, ouă consum găină, prepeliță, porci. Cumpăr cereale. Aceleași anunțuri le descoperim pe stîlpul electric din fața casei proprietarului. Este vorba de Ionuț Cercel, crescător convins de animale de casă și păsări. Dacă este membru marcant al PNL nimeni nu îl poate sancționa pentru încălcarea HCL 219 art. 5 alin1 lit. a, în mun. Călărași fiind interzisă creșterea păsărilor de orice fel. Nici expunerea anunțurilor publicitare în alte locuri decît pe panourile de afișaj nu poate fi sancționată, chiar dacă HCL 219 art. 4 alin 2 lit a prevede aceasta.

Pe crescătorul de păsări  îl putem descoperi ușor pe grupul de așa zise discuții Șmecherii de Călărași. Aici el postează ca șmecher…fotografii cu autovehiculele unor jurnaliști care încearcă să găsească locuri de parcare în orașul unde și bicicleta o parchezi cu greutate. Este orașul distrus de lucrări ale șefului lui partid, primarul Daniel Ștefan Drăgulin. Poate fi creșterea păsărilor o afacere de…partid? Nu știm. Chiar dacă anunțurile cu vânzări de carne și păsări ori porci  ale lui Cercel abundă pe OLX.ro. Vizavi de pericolul pestei porcine africane sau gripei aviare, ne întrebăm dacă există autorizații sanitare eliberate de la DSV/ ar fi culmea în condițiile în care creșterea este interzisă în municipiu. Este autorizat la locația de pe str. Popa Șapcă vreun abator de păsări și animale? Sau este suficientă legimația de partid?

Curaj Poliția locală…Pe Dinu Eugen de pe str. Locomotivei l-ai putut amenda pentru creșterea a 5 găini. Dar pentru unii care cresc cu sutele? Sunt aceștia mai presus de lege/ Hotărîrea de Consiliu local?