Poliția locală în acțiune la o nuntă de spoitori din mun. Călărași. Galerie foto

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Poliția locală în acțiune la o nuntă de spoitori din mun. Călărași. Galerie foto

Recent Primăria Călărași prin serviciul minorități, împreună cu Jandarmeria, Poliția Locală și cea Municipală dar și câțiva rromi au realizat un așa zis plan de măsuri pentru ca nunțile lor să nu mai deranjeze liniștea și ordinea publică, respectiv să nu mai ocupe domeniul public. Planul minunat prevede ca trotuarele și străzile să nu fie ocupate în întregime cu mese, scaune și corturi. Totodată nuntașii nu au voie să folosească decât 2 difuzoare/ nu se prevede puterea.

Nuntașii trebuie să își contracteze serviciile unei firme de pază. La Marea Înțelegere părțile au discutat că nu rromii deranjează liniștea ci ea este produsă de vacarmul românilor curioși să vadă obiceiurile lor. Tot ei, românii blochează trotuarele și șoseaua. Imaginile spun altceva. Echipajele de serviciu ale Poliției locale constată că spoitorii blochează tot domeniul public cu corturi, mese, scaune, mochete. Pe trotuare se vând baloane, porumb fiert și alte alimente. Autovehicule de lux din Constaanța, Ilfov, București, multe aduse și din țările calde,  aparținând nuntașilor și lăutarilor sunt parcate pe trotuare și pe zonele verzi. Polițist local: avem carnetele de procese verbale pline de amenzi. O amendă este de 500 ron, cca 100 euro. Este un fleac această sancțiune, când lăutarilor li se dau mii de euro pentru dedicațiile ce exasperează liniștea unui cartier întreg. Rromii plătesc amenzile și fapta lor continuă în dispreț față de lege. Aici o altă autoritate o pot avea jandarmii, care pot ridica făptuitorii și reda drumul circulației. Zgomotul produs de muzicanți  se aude în tot cartierul, iar oamenii telefonează la Poliția locală, inutil, pentru că noi suntem la fața locului și am aplicat măsurile legale conform competențelor noastre. Așteptăm pe jandarmi și pe cei care pretind că sunt polițiști adevărați să fie mai eficienți – arată sub anonimat un lucrător de la Poliția Locală.

La sfârșitul sancționării, polițiștii locali asistă neputincioși la felul în care spoitorii sfidează legea, amenzile simbolice de 500 lei. Vizavi de acestea deschidem discuția asupra felului în care această situație este rezolvată în alte municipii. Dar în alte țări U.E.?