Poliția Călărași în acțiune…

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Poliția Călărași în acțiune…

BULETIN DE PRESĂ

Acţiune desfăşurată de poliţişti pentru prevenirea furturilor de energie electrică

Dosare penale întocmite de poliţişti în urma unei acţiuni desfăşurate în comunele Curcani şi Mitreni.
În ziua de 31 ianuarie a.c. poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au desfăşurat în colaborare cu reprezentanţi ai Enel şi jandarmi o acţiune pentru depistarea celor care sunt branşaţi ilegal la reţeaua de energie electrică.
Au fost depistate 8 persoane care ar fi folosit instalații clandestine în scopul racordării directe la rețeaua de energie electrică.
Pe numele acestora poliţiştii au întocmit dosare penale fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentului de măsurare a energiei electrice.

Dosar penal pentru depozitarea necorespunzătoare a îngrăşămintelor

Poliţiştii desfăşoară cercetări în cadrul unui dosar penal faţă de administratorul unei societăţi comerciale care a depozitat în condiţii necorespunzătoare peste 16.000 kg de îngrăşăminte chimice.
La data de 31 ianuarie a.c. poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au desfăşurat controale pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.
Astfel, în urma verificărilor efectuate a fost depistat un bărbat care în calitate de administrator şi gestionar cu produsele de protecţia plantelor ar fi depozitat în condiţii necorespunzătoare cantitatea de 16.500 kg îngrăşăminte.
Îngrăşămintele identificate au o valoare aproximativă de 38.000 lei.
Faţă de întreaga cantitate vor fi luate măsuri de neutralizare pentru întrega cantitate de îngrăşământ depistată.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţia plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.

Condamnat la 2 ani cu închisoare pentru furt calificat

Un bărbat condamnat la închisoare a fost depus în penitenciar de poliţiştii
La data de 31 ianuarie a.c. poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Călăraşi pe numele unui bărbat din Cuza Vodă.
Bărbatul condamnat la 2 ani şi 11 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat a fost depus în Penitenciarul Slobozia judeţul Ialomiţa în vederea executării pedepsei.

Reţinut de poliţişti după ce ar fi părăsit locul accidentului

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore un bărbat din Călăraşi care după ce ar fi accidentat un pieton a părăsit locul accidentului.
În dimineaţa de 31 ianuarie a.c. poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN3B un pieton a fost acroşat de un autoturism, iar după impact autovehiculul și-a continuat deplasarea fără să oprească la fața locului.
Cercetările demarate imediat de poliţişti au condus la identificarea unui bărbat de 30 ani din Călăraşi bănuit de săvârşirea faptei.
Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

purtător de cuvânt
Florentina Dobre