PNL: Salariul mediu net pe economie a depăşit 1.040 de euro în luna martie, motiv ca românii din străinătate să se întoarcă în ţară

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PNL: Salariul mediu net pe economie a depăşit 1.040 de euro în luna martie, motiv ca românii din străinătate să se întoarcă în ţară

Liberalii consideră că evoluţiile economice favorabile din România, stabilitatea politică şi guvernamentală, ritmul accelerat al investiţiilor publice şi dinamica pozitivă a veniturilor populaţiei reprezintă argumente puternice pentru milioanele de români aflaţi în străinătate ca să se întorcă în România:

”Astăzi culegem roadele măsurilor bune puse în aplicare de Partidul Naţional Liberal din momentul în care acesta a venit la guvernare. Investiţiile publice au ajuns la un nivel istoric, rata de utilizare a fondurilor europene a depăşit 97%, un număr tot mai mare al investitorilor străini aleg ţara noastră, la care adăugăm şi creşteri semnificative ale veniturilor angajaţilor şi pensionarilor. Toate acestea reprezintă motive temeinice pentru a-i motiva pe românii care astăzi trăiesc şi muncesc în străinătate să se decidă să se întoarcă în ţara lor. Economia şi societatea românească a câştigat enorm, în ultimii ani, pentru că românii din diaspora au trimis constant bani în ţară, la familiile lor.
Însă, România ar câştiga şi mai mult dacă aceştia, după experienţa lor occidentală, s-ar întoarce în ţară şi şi-ar continua activităţile aici, fie ca angajaţi, fie ca antreprenori.Este drept că mulţi se tem că această situaţie favorabilă nu va dura foarte mult, însă, pot să îi asigur că atâta vreme cât Partidul Naţional Liberal este parte a actului de guvernare, România va merge pe calea cea bună, iar evoluţiile interne vor fi doar favorabile! PNL este garantul dezvoltării.Am convingerea că, deşi salariul mediu net pe economie, adică bani în mână, a depăşit 1.040 de euro în luna martie, această tendinţă de creştere nu se va opri! În unele domenii de activitate, salariul încasat de angajaţii români este mult mai mare şi comparabil cu salariile din alte state europene dezvoltate. Cred că este un argument puternic şi un moment bun să ne aducem românii acasă.
Mai mult decât atât, am primit cu mare bucurie şi vestea că, la nivelul Ministerului finanţelor, se fac simulări şi se caută soluţii pentru diminuarea impozitelor şi contribuţiilor care se reţin din salarii, pentru a lăsa angajaţilor şi mai mulţi bani în buzunare. Aşadar, România devine tot mai atractivă, nu numai pentru alţii, ci şi pentru români.”