PNL: ”Părinţii trebuie încurajaţi să îşi trimită copiii în tabere plătite cu vouchere”

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PNL: ”Părinţii trebuie încurajaţi să îşi trimită copiii în tabere plătite cu vouchere”
Taberele în care merg copiii pot fi plătite de acum şi cu voucherele de vacanţă primite de părinţi.

Cu gândul la  elevi, liberalii au votat cu toată convingerea această modificare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. În conformitate cu noul text al legii, voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului.

PNL are toată convingerea că ministrul Educaţiei şi ministrul Finanţelor vor emite în cel mai scurt timp ordinul comun care să reglementeze procedura privind plata taberelor. Un deputat PNL a impresionat, arătând că timp de mai bine de 30 de ani a fost cadru didactic în şcoli unde părinţii erau strâmtoraţi material. Mulţi dintre elevii săi nu ieşiseră din localitatea unde s-au născut. Iar durerea cea mai mare a fostului cadru didactic era că toţi elevii meritau mai mult de la societate. Dorința liberalilor  este ca, începând din această vară, cât mai mulţi copii să meargă în tabere şcolare. Este fundamental pentru dezvoltarea lor să cunoască elevi din toată ţara, din toate mediile sociale. Liberalii au isnistat ca părinţilor trebuie să le fie adusă la cunoştinţă această nouă facilitate oferită de lege şi că trebuie încurajaţi să îşi trimită copiii în tabere şcolare.