PNL nu a reușit să determine candidatul independent să renunțe la cursa electorală. Biroul Electoral Județean a dat dreptate Elenei Nicolache

8 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PNL nu a reușit să determine candidatul independent să renunțe la cursa electorală. Biroul Electoral Județean a dat dreptate Elenei Nicolache

În goana după denunțuri ale altor partide, PNL nu a ocolit nici pe candidații independenți. Călărășeanca Elena Nicolache a fost denunțată printr-o plângere la IPJ Călărași redirecționată către  Biroul Electoral Județean, că folosește în materialele electorale culorile într-o succesiune ce reproduce drapelul României. PNL a anexat capturi ale imaginii paginii facebook a candidatei independente Nicolache Elena.

elena-nicolache

Acesta a constatat că legea interzice afișele electorale care combină culorile în succesiunea de pe drapelul de stat, și că textele legale se referă în mod expres la emisiunile care au caracter electoral și la afișele electorale, incidența acestora neputând a fi admisă la alte mijloace de campanie electorală cum ar fi pagina de facebook a condidatei. Pe cale de consecință, judecătorul de la BEJ a respins plângerea PNL.

De menționat că în campania electorală, foarte multe afișe electorale ale candidatei independente Elena Nicolache au fost rupte, sau peste ele lipindu-se afișe ale partidului care se vrea câștigător, respectiv al PNL. Mulți alegători au rămas impresionați de faptul că toate afișele celorlalți candidați sunt rupte în multe locații din județ, în timp ce afișele PNL sunt intacte, ele ocupând o suprafață foarte mare din aviziere. Un exemplu din Fundeni.

fundeni

Discuțiile cu oamenii arată că această manieră și formă de respect pe care vrea să o impună PNL va fi sancționată de ei, și nu vor vota acest partid din nou.

Pe pagina facebook personală Elena Nicolache scrie:

Dragi penelisti din Calarasi, la multi ani si sanatate asa cum va ganditi la contracandidatii vostri.
Suntem condamnați sa avem ceva in comun: acoperișul Calarasiului si dorința de a lucra PENTRU călărășeni. Sper sa înțelegeți ,, PENTRU,,
De curând am avut o contestație făcută la Autoritatea Electorală Permanenta, printr-o plângere făcută La IPJ Călărași, plângere făcută de domnii atotputernici din PNL, cum ca, folosesc în mediul on line culorile tricolorului, tricolorul meu din tara mea. Mai infantil și josnic nu mi s-a părut altceva mai mult, decât aceasta motivație a penelistilor!

Eu va întreb pe dumneavoastră, domnilor penelisti atât cei reali cât și cei ascunși sub nume false? Chiar va e teamă de un candidat independent, cu doua materiale de campanie? Voi dețineți controlul, visteria, dosarele penale, jocurile politice și va e teama de un candidat independent???


Aaa, știu ca mai urmează sa am o contestație, dar sper ca cel care o face sa o scrie corect în limba maghiară, sârbă sau limba ce o reprezinta.
Va redau mai jos contestația respinsă precum și modul în care cei de la PNL își fac campanie ,, curata,,
Judecați voi, oameni buni!
PS: Azi ați umplut mediul on line, adică paginile de campanie, de tricolor!!!Penelistilor, autosesizați-vă ca ați încălcat legea!

afis-elena