PNL dorește să rămână la guvernare. Între dorință și putință este însă o diferență…Ce soluții au?

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PNL dorește să rămână la guvernare. Între dorință și putință este însă o diferență…Ce soluții au?

Prezentările televizate ale dorințelor PNL de a rămâne la guvernare au puncte de vedere divergente dar propun calea către același obiectiv. Astfel, s-au conturat: 

  1. Un acord cu PSD pentru că se vrea  stabilitatea guvernării. Acest lucru ar ușura în concepția gânditorilor PNL de presiunea scindării la care partidul poate fi obligat de Ludovic Orban în condițiile în care PNL nu va fi stabil și nu va oferi perspectiva unei guvernării fericite.
  2.  Florin Cîțu premier varianta că USR nu va ceda să se meargă spre anticipate. Orice cedare în privința premierului propus de PNL poate  slăbi unitatea partidului și s-ar dori alegeri anticipate decât să se renunțe la cel ce ocupă funcția de președinte al PNL 

    Este trist în această situație pentru că  anticipatele dorite de PSD vor fi câștigate de acesta dar nu se știe dacă va obține  50% plus 1 din voturi. Atunci intervine asocierile cu alte partide despre care se estimează că nu pot fi USR și nici AUR.

  3. Liberalii nu vor  nici o propunere de premier și lasă la aprecierea lui Klaus Iohannis. Există posibilitatea ca nu se poate cere o soluție anume cu șanse mari de respingere/ ce poate fi respinsă și se dorește ca ea  să vină de la președintele Iohannis.

În politică nenumărate sunt Căile Domnului și este posibil ca președintele să propună un premier PSD. Numai că PSD vrea ca cei responsabili de starea jalnică în care s-a ajuns să recunoască și să facă pasul înapoi. PSD mai vrea majoritate pentru că și alegătorii vor simpatiza cu acest partid unicul cu măsurile cele mai apropiate scoaterii din sărăcie, frig și datorii ale românilor.

Totuși timpul trece și românii îndură. Mulți mor prin spitale. Se caută soluții rapide și nu amânarea lor. România este subiect de analiză politică pentru că suntem campiona mondiali la moarte. Este vremea politicienilor adevărați!