PNL Călărași: Gata cu crocodilii din politica călărășeană. Este vremea celor tineri!

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PNL Călărași: Gata cu crocodilii din politica călărășeană. Este vremea celor tineri!

Alegerile locale lăsate pe mâna celor îmbătrâniți pe fotoliile parlamentului ori administrației locale au demonstrat că pot fi pierdute în multe localități. Lipsa de comunicare, de mobilizare și prezentare a candidatului, lipsa de prezentare a unor proiecte care îi interesau pe cetățeni sau chiar nedreptățile făcute de cei ce trebuiau să reprezinte cu cinste PNL i-au determinat pe cetățeni să voteze altfel. O a doua opțiune s-a îndreptat către cei vocali, care au strigat tare și au criticat neluarea la timp a unor măsuri sau neacordarea unor drepturi. Comoditatea i-a costat mult pe unii începând cu funcția de primar sau parlamentar. La Călărași a venit vremea celor tineri. Se vede clar viitorul politic al județului Călărași. Cea mai înțeleaptă decizie a conducerii centrale a PNL a fost aceea de a lăsa libertatea de organizare în partid. Doar de aceea i se spune liberal. La Călărași s-a observat pasul făcut înapoi de Răducu Filipescu, dar și dorința de a se atârna de scaun a lui Viorel Ivanciu. S-a mai observat dorința tinerilor de a reprezenta altfel comunitatea, prin proiecte de legi utile, printr-o altă comunicare. Cătălin Predoiu, străin de Călărași a plecat și a făcut loc unor călărășeni pe lista de parlamentari.

În spatele acestor schimbări, venite imediat la Călărași a stat  Dragoș Coman, Emil Dumitru și Ciprian Pandea. De fapt toată organizația de tineret a stabilit o altfel de comunicare și  reprezentare a călărășenilor. Aceasta s-a observat încă de la început prin activitatea secretarilor sau subsecretarilor de stat în ministerele unde Ludovic Orban le-a acordat posibilitatea de a demonstra călărășenilor că le reprezintă prin multă muncă încrederea. Deplasările în teritoriu, acolo unde era nevoie de luarea unor măsuri în agricultură, irigații, zone afectate de secetă, prevenirea și combaterea pandemiei sunt doar câteva exemple prin care tinerii liberali au decis să reprezinte pe călărășeni: prin muncă.

Acum aceeași tineri vin cu soluții legislative tot în folosul oamenilor. Prima și cea mai importantă măsură venită către dezvoltarea localităților a venit cu un program al guvernului adresat și pentru comunitățile locale călărășene. Acela de a depune proiecte pentru conectarea la rețeaua de gaze naturale. Guvernul PNL are deschis, până pe 17 decembrie a.c., un apel de proiecte pentru programul de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România care nu dispun de aceste utilități. Ciprian Pandea, candidat ca senator PNL arată pe pagina sa că România are la dispoziție un miliard de euro, bani europeni, pentru extinderea rețelei de gaz. Fiecare proiect va putea avea o valoare maximă de 25 milioane euro.

Sunt condiții simple,  pentru accesarea acestei finanțări de către primari, arată Pandea:

proiectele depuse să racordeze cel puțin 1.000 de noi gospodării – se încurajează asocierea mai multor unități administrativ-teritoriale;
proiectele să fie implementate până în decembrie 2023, neputând fi fazate în viitoarea perioadă de programare – ceea ce asigură viteza implementării.

Așadar, la muncă domnilor primari. Indiferent de orientarea voastră politică, de acum trebuie să vă ocupați de …administrație.