PNL Călărași: Emil Dumitru prezintă schimbările pe care le va aduce Planul Național de Redresare și Reziliență. VIDEO

3 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PNL Călărași: Emil Dumitru prezintă schimbările pe care le va aduce Planul Național de Redresare și Reziliență. VIDEO
Președinte interimar PNL Călărași Emil Dumitru: Experții Comisiei Europene urmează să analizeze Planului Național de Redresare și Reziliență(#PNRR) trimis de Guvernul României, Mecanismul de Redresare și Reziliență, în valoare de 672,5 miliarde euro, fiind adoptat în Parlamentul European încă din luna februarie a acestui an. Propunerea Planului Național de Redresare și Reziliență al României vizează reforme care să producă schimbări structurale: reforma sistemului de pensii, reforme fiscale, reforma funcției publice, reforma salarizării în sector public, reforma companiilor de stat și introducerea venitului minim de incluziune.
VIDEO
👉 Sunt structurate intervenții pe cei șase piloni ai Mecanismului de Redresare și Reziliență al UE, astfel:
📌 Tranziția verde – sistem de gestionare a apei, irigații, combaterea eroziunii solului și desecare drenaj
📌 Transformarea digitală
📌 Creștere inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, cercetare, dezvoltare și inovare, precum și o piață internă funcțională, cu întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) puternice
📌 Coeziune socială și teritorială
📌 Sănătate, precum și reziliență economică, socială și instituțională, în scopul creșterii nivelului de pregătire pentru situații de criză și a capacității de reacție la criză
📌 Politici pentru generația următoare, copii și tineret, cum ar fi educația și competențele.
➡️ Prin acest instrument, României i-au fost alocate 30,44 miliarde EUR, bani în plus față de granturile nerambursabile, prin Cadrul Financiar Multianual al UE (2021-2027).
✔️ Rezumatele de componente din Planul Național de Redresare și Reziliență, adoptat de Guvern, sunt baza de lucru pentru componentele extinse și anume documente tehnice care cuprind investițiile detaliate, jaloane de progres, estimări ale impactului pe mediu, costuri detaliate și clasificarea investițiilor în funcție de gradul de contribuție la tranziția verde și tranziția digitală.
➡️ Din fondurile prevăzute prin PNRR, 13,7 miliarde EUR sunt sub formă de împrumuturi, restul de 16,7 miliarde EUR fiind sume nerambursabile.
✔️ România a depus proiectul, iar în momentul aprobării acestuia poate primi un avans de 13%, însemnând 4 miliarde de euro, avans ce se acordă oricărui stat membru pentru a acoperi partea națională de cofinanțare, nereprezentând absorbția efectivă a fondurilor europene.