Planșele primarului Drăgulin te uluiesc…Vom avea o Piață Centrală Agroalimentară sau sală de spectacole în aer liber ?

5 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Planșele primarului Drăgulin te uluiesc…Vom avea o Piață Centrală Agroalimentară sau sală de spectacole în aer liber ?

Începută ca promisiune electorală a primarului Drăgulin în campania electorală din 2012, atunci timp de 4 ani nu s-a făcut nimic. Nici în actualul mandat nu s-a clădit nimic ci singura realizare este doar demolarea. O altă mare realizare a actualei administrații este realizarea de planșe, schițe, desene cu care călărășenii sunt uluiți. Toate minunile sunt de fapt numai planșe. Pentru un proiect de 8 milioane de euro, care nu se știe când se va finaliza…

 

Nimic concret, realizat. Numai promisiuni…Vom Face…Vom drege…

Rămâi surprins să auzi că la viitoarea piață agroalimentară se va realiza un loc de joacă pentru copii, o fântână arteziană…dar nu le vezi rostul acolo ci în Centrul așa zis Civic din apropiere. Ce se aude cu Orășelul Copiilor Navrom? Acolo nu mai este loc de joacă pentru copii și trebuie realizat unul în…Piața Mare? Uluitor!!! Stilul brâncovenesc te uluiește. Nu are cum să fie o piață, te îndeamnă să spui dacă vezi planșele făcute de arhitecți. Mai degrabă o sală de spectacole în aer liber…Nu poți obliga pe comercianții de cartofi, roșii, pepeni, varză să îți urce produsele la etajul unei clădiri în spații amenajate ca într-un fel de balcoane. Construită fără pereți exteriori aceasta pare a avea utilitatea unei hale în aer liber pentru expoziții sau muzeu. Ori a unui magazin de flori…

Bănci, gărdulețe și boscheți vor fi realizate pentru minunate zone de …ședere și studiu

Orice comparație cu alte piețe nu o putem face. Ceea ce se construiește la Călărași este unic  în țară. Pe planșele prezentate cu visele nerealizate ale unui primar descoperi lucruri anormale. De exemplu în fața pieței, acolo unde în alte municipii descoperi tarabe…în schițele Primăriei descoperi zone libere, canapele pe care stau studenții. O zonă de lectură sau pentru comerțul de produse agroalimentare? 

În schițe nu regăsim acele 50 de locuri de parcare care vor lua locul boxelor unde se vindeau păsări, porumbei, iepuri. Nu le regăsim nici în locul tarabelor care erau în fața barului Minerva. Nu vedem unde va fi stația pentru cele 27 de taxiuri situată pe str. Piața Mare. Practic nimic din ce a fost afișat și promis prin consultarea publică a dispărut. Mai jos cum arătau planurile inițiale…Pentru că totul pare a merge în direcția una se spune, alta se face punem fotografiile făcute acum 11 luni, în cadrul unei bășcălii numite atunci drept…consultare publică.