Pietonii se expun în continuare accidentelor. Pentru că așa vrea o firmă…Primăria Călărași trezește-te!

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Pietonii se expun în continuare accidentelor. Pentru că așa vrea o firmă…Primăria Călărași trezește-te!

Pe strada Dobrogei, recent se efectuaeză lucrări de distrugere a trotuarelor reparate anul trecut. Totul s-a efectuat pentru a se îngropa cabluri electrice. Trotuarele au rămas însă ca în fotografii, marcate de gropi tocmai la intersecții cu străzi principale. Lucrările abandonate au fost îngrădite cu panglică, iar pietonii nu pot folosi trecerile de pietoni existente. Aflăm că pe lângă trotuarele distruse urmează a se săpa și străzile principale ca București, Grivița ori secundare ca Plevna, Rahova, Viitor. În viziunea urbanistică a Primăriei nu există noțiunea de șosea finalizată, unde sunt interzise lucrări de distrugere a carosabilului. An de an se efectuează lucrări diferite. Reabilitarea rețelei de apă și canalizare, realizarea de rețele de gaze este urmată acum de electrificarea subterană. Unii sapă gropi, le astupă sau le lasă ca în fotografii, pentru ca anii următori lucrările să fie reluate de alte firme, pentru alte servicii… De remarcat că situația existentă favorizează producerea de accidente, cetățenii fiind obligați să treacă strada sau să ocolească gropile expuzându-se la accidente. Există îndoiala că Poliția rutieră a aplicat vreo sancțiune celor iresponsabili, firmei în cauză pentru că la noi în municipiu situația bunului plac este o tradiție ce trebuie respectată.

Despre administratorul drumurilor din municipiu, adică despre Primăria Călărași nu se poate discuta. Domniile lor, sunt acum preocupați în continuare de afacerea cu borduri. Ea trebuie să prospere. Sunt scoase bordurile de la sensul giratoriu gară, unde printre boscheți este amplasată statuia lui Corneliu Coposu. Borduri noi, frumoase din ciment aduse tocmai de la Craiova vor fi puse și aici. Chiar dacă Prefab Călărași și alte societăți locale au posibilitate de a realiza aceste borduri la prețuri mult mai mici. Borduriada și săparea șanțurilor păstrează minunatul nostru municipiu în top pe țară privind aceste lucrări care pretind a fi realizări utile cetățenilor.