Pesta porcină africană nu ocolește mun. Călărași. Primăria este luată prin surprindere…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Pesta porcină africană nu ocolește mun. Călărași. Primăria este luată prin surprindere…

Pericolul vine din zona de nord a municipiului…

Astăzi 04.sept. 2018 s-a confirmat prezența pestei porcine africane într-o exploatație neprofesională de pe teritoriul municipiului Călărași, mai exact la suine deținute în amplasamentul stânei de ovine din zona CFR Nord Călărași.

Primele măsuri luate de Unitatea de sprijin Călărași au fost cele de ucidere a suinelor din exploatație și de dezinfecție, precum și de menținere sub supraveghere a exploatației.

Vestea a luat pe nepregătite pe primar și aparatul de specialitate. Astfel, primarul Drăgulin, a luat decizia convocării de îndată a Consiliului Local Călărași pentru informarea consilierilor locali privind planul de măsuri, precum și pentru o rectificare bugetară în sensul alocării de sume necesare achiziționării de materiale pentru dezinfectoare rutiere care să fie amplasate la intrările și ieșirile din oraș în vederea prevenirii răspândirii bolii.

Pe bună dreptate ne întrebăm unde a fost prevenirea?
Dar fondurile/măsurile care trebuiau să existe vizavi de amploarea/extinderea bolii?