Pentru binele comunității, Vasile Iliuță a bătut palma cu social democrații

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Pentru binele comunității, Vasile Iliuță a bătut palma cu social democrații

Candidatul la funcția de senator PNL, celebrul Răducu Filipescu și consilierii liberali, s-au opus anul trecut, în Consiliul Județean, pentru achiziția unui aparat RMN pentru Spitalul Județean Călărași. filipescu-1

Degeaba au zbierat consilierii veșnicei opoziții din PSD, prin Vârtejanu Liviu ori comunicate ale lui Dan Cristodor față de această hotărâre care a produs multă suferință și a agravat sănătatea oamenilor, obligându-i să plece prin alte județe să își afle starea sănătății. Răducu Filipescu aprecia atunci că achiziția acestui aparat nu se afla pe lista de priorități, în vreme ce consilierul PSD Vârtejanu, spunea că nu există o asemenea listă, că nimeni nu a votat așa ceva – cerând achiziția aparatului. Vremea a trecut și iată că un liberal adevărat a apărut la conducerea Consiliului Județean.

Vasile Iliuță nu are nevoie de prezentare pentru călărășeni.
S-a luptat și a găsit banii necesari achiziției RMN-ului, amenajarea unui amplasament și efectuarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a echipamentului – acesta fiind un consumator mare de energie.
De ajutor au fost managerul spitalului dna Ghiveciu Camelia și firește echipa Direcției de Achiziții din Consiliul Județean – echipă pe care liberalul Iliuță a reorganizat-o.

Liberalul spune că este importantă sănătatea oamenilor, viitorul acestora. Este o prioritate a mea la această Instituție să ajut oamenii, să fiu alături de ei, și să rezolv problemele lor, a declarat Vasile Iliuță. Se poate trece peste orgolii, principii și interese, peste conflicte sau bune relații cu partidele atunci când discutăm de sănătatea oamenilor – a adăugat acesta.

Astfel, Spitalul Județean de Urgență Călărași a fost dotat cu un aparat RMN de ultimă generație. Finanțarea a fost asigurată de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași. Recepția lucrărilor va fi făcută până la finalul acestui an, urmând ca ulterior să fie semnat și contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru ca bolnavii să poată beneficia de servicii imagistice decontate din fondul asigurărilor de sănătate.

Valoarea investiției se ridică la 7.314.000 lei (inclusiv TVA) și a fost asigurată de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, care a contribuit cu 10 la sută din această sumă. Investiția acoperă pe lângă achiziționarea aparatului și lucrările de renovare ale clădirii destinate funcționării acestuia.

Dacă anul trecut nu se putea… iată că acum sănătatea locuitorilor județului nostru reprezintă o prioritate pentru administrația realizată de PNL Călărași.
Iată că se poate…
Felicitări Vasile Iliuță !

 

iliuta-2

iliuta-3

iliuta-4